Erling Braut Haaland har forlatt landslagsleiren

21/03/2023 10:51

Emma Sletta

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Norges Erling Haaland har forlatt landslagsleiren med en skade.

Nei, nei, nei!

Det er det som ikke måtte skje.

Norges håp om å vinne fotball-EM neste sommer fikk et alvorlig dytt tirsdag morgen.

Et svært alvorlig dytt.

For Erling Braut Haaland har forlatt Marbella, der troppen gjør seg klar til torsdagens EM-kvalifiseringsåpning mot Spania.

Det skriver Norges Fotballforbund, NFF, på sine nettsider.

Den store klepperten av en spiss som har bombet først Østerrike, deretter Tyskland og nå England (for ikke å glemme Champions League) i stykker og sammen med sine mange mål, har "litt smerte i lysken", står det på hjemmesiden.

Og da er det ingen grunn til å ta sjanser, mener landslagslege Ola Sand.

– Vi håpet at det skulle ordne seg i tide, men etter testing og testing i går er det klart at han ikke vil være helt klar for Spania og Georgia. Det er bedre om han får behandling i klubben sin, sier Sand.

Så både Spanias og sannsynligvis de fleste Georgias forsvar kan puste lettet ut. Nå er det bare Martin Ødegaard de må konsentrere seg om.

– Erling tok det på alvor da han fant ut at han ikke kan delta. Heldigvis er det fortsatt mye selvtillit, talent og samhold i denne gjengen for å ta poeng i de neste kampene, sier trener Ståle Solbakken til norske medier.

Og vi håper det. For Norges skyld. Skal man dømme etter spillet med knusing og bråk og direktesendte TV-signaler som de viktigste norske mediene raskt kom seg på beina, kan det nesten bare sammenlignes med om en av de danske spillerne skulle lide samme kamp i Helsingør i disse dager.

Norge er også i en gruppe med Kypros og Skottland. De åpner balletten på La Rosaleda i Málaga lørdag kveld, mens den andre etappen skal spilles tre dager senere i Batumi på det østlige punktet av Svartehavet.

Erling Haaland har tidligere slitt med skadeproblemer, spesielt i Dortmund. Men siden overgangen til Manchester City før denne sesongen har han vært forskånet for skader og har spilt 26 av 27 kamper så langt i Premier League.

Til nå har han scoret 42 mål på 37 kamper for Manchester City.