Etter 17 år er det over for landslagsprofil: Det skal han nå

13/11/2023 16:00

Emma Sletta

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Etter 17 år er det slutt for landslagsprofilen.

Etter 17 år med vaskeekte eventyr i Tyskland vender den danske håndballstjernen Hans Lindberg hjem til Danmark og barndomsklubben HØJ Elite.

Den folkepopulære høyrekanten vinker farvel til Bundesligaen og det tyske rammeverket som har vært en del av livet hans de siste 17 årene.

Hans Lindbergs karriere har vært preget av suksess i Bundesliga, først med HSV Hamburg og senere Füchse Berlin, og hans beslutning om å reise hjem har absolutt ikke vært lett.

For tre år siden avviste han kategorisk tanken på å returnere til dansk håndball, men etter hvert vokste ideen i ham, og nå beskriver han det som «det riktige valget»:

– De første samtalene hadde vi kanskje for tre år siden. Den gangen sa jeg «ikke» og nektet kategorisk. Det var ikke i mine tanker. Men det har vokst mer og mer på meg. Det føltes bare riktig. Magefølelsen var der, og jeg som jeg har det nå, det er det riktige valget. Jeg gleder meg veldig, det er en ny utfordring på et annet nivå. Å få være med å dele mine erfaringer og ta det videre i barndomsklubben min og prøve å bidra er noe jeg virkelig gleder meg til, sier han brutalt ærlig til B.T.

For Hans Lindberg er hjemkomsten også en sjanse til å være nærmere familien, noe som spilte en betydelig rolle i hans beslutning.

Selv om han kunne ha havnet hvor som helst i Danmark, er det noe spesielt å bo i nærheten av foreldrene og barndomshjemmet:

– Foreldrene mine bor 800 meter fra hallen, sier den danske landslagsstjernen.

Hans Lindberg har nå seks måneder igjen i Füchse Berlin, hvor han ønsker å avslutte på en høy tone. Han gleder seg til å nyte sine siste kamper i Bundesliga, hvor han har spilt foran tusenvis av fans.