Får massiv kritikk etter VM-finalen

23/12/2022 08:13

Sofie

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
FIFA tar endelig opp kjendisen sin oppførsel i VM-finalen.

FIFA har endelig tatt opp Salt Baes oppførsel i VM-finalen, etter at steakhouse-magnaten ble sett feire med spillere på banen.

Forrige helg gikk 2022-turneringen mot slutten etter at Argentina slo Frankrike på straffer under den spikerbitende finalen i Qatar.

I opptak etter at kampen var ferdig, kunne man se Salt Bae (Nusret Gökçe) jakte på slike som Lionel Messi, Angel Di Maria og Lisandro Martinez for en selfie – og til og med brøt en offisiell FIFA-regel ved å kysse og holde 18-karat gull verdenscuppokal.

Nå har FIFA bekreftet at de ønsker å iverksette tiltak for de som fikk «utilbørlig tilgang» til banen ettersom vinnerne ble presentert med medaljene og trofeet.

Journalist Tariq Panja er blant dem som har vært på leting etter svar.

Torsdag 22. desember tvitret han: «Endelig et svar. FIFA foreslår feiring av gatecrashed for meat guy.»

Panja delte deretter uttalelsen, som sa: «Etter en gjennomgang har FIFA etablert hvordan enkeltpersoner fikk utilbørlig tilgang til banen etter avslutningsseremonien på Lusail stadion 18. desember.

Hensiktsmessige tiltak vil bli iverksatt." Gökçe (39) kom under ild etter at han ble sett forsøke å ta tak i den argentinske kapteinen Lionel Messi – som så ut til å prøve å ignorere ham, og valgte å klemme lagkameratene i stedet. Det skriver Ladbible. 

Han klarte til slutt å ta en selfie med fotballspilleren, og la den ut på Instagram.

Gökçe delte også et knips av ham som vugger det ettertraktede trofeet, og stolte stolt av seg selv ved å røre ved en gjenstand som er ment å være reservert for en "utvalgt gruppe mennesker", inkludert vinnere.

Som skissert på FIFAs nettside, er vinnerpokalen kun ment å holdes av tidligere vinnende idrettsutøvere og statsoverhoder.

Den sier: «Som et av de mest anerkjente sportssymbolene i verden og et uvurderlig ikon, kan det originale FIFA World Cup Trophy bare berøres og holdes av en svært utvalgt gruppe mennesker, som inkluderer tidligere vinnere av FIFA World Cup og statsoverhoder."

Gökçe er selvfølgelig ingen av disse tingene.

The Times' sportskorrespondent Martyn Ziegler delte et skjermbilde av Salt Bae som holder trofeet på Twitter, og skrev: «Jeg vil gjerne høre FIFAs forklaring på hvorfor denne kjendiskokken får tilgang til banen i en verdenscupfinale for selfies med Messi osv. ."

Sportsjournalist André Noruega delte også et skjermbilde som viser de offisielle reglene rundt trofeet, som forklarer at det «bare kan berøres og holdes av en svært utvalgt gruppe mennesker, som inkluderer tidligere vinnere av FIFA verdensmesterskap og statsoverhoder».

Foto: Shutterstock/ Salt Bae

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.