Får massiv støtte etter nakenbilder av henne ble spredt på nettet

14/11/2017 12:31

Anniken Hauge

Sport
Nora Mørk til høyre, med lagkamerat Sara Toft.
Nora Mørk til høyre, med lagkamerat Sara Toft.
Nora Mørk vurderte å droppe VM etter noen hadde hacket mobilen hennes og spredt nakenbilder av henne på nettet. Nå står hun frem og får massiv støtte.

Da den norske hånballstjernen Nora Mørk i høst ble utsatt for et hackerangrep som førte til at svært private bilder av henne ble spredt rundt på nettet, falt verdenen hennes i grus.

Da den 26-årige kvinnen fant ut at de private bildene var ute, ble hun helt knust. Hun vurderte derfor å droppe hele VM og heller reise til andre siden av jorda og gjemme seg. En mann i 20-årene har nå tilstått ugjerningen.

Nora Mørk valgte likevel å stå i det, og fortalte åpenhjertig i et intervju med TV 2 mandag om den tøffe tiden.

Den unge kvinnen har gjennomgått en vanskelig tid både psyksisk og fysisk, men opplever stor støtte fra det norske håndballsamfunnet, som nå slår ring rundt den tøffe håndballjenta. Det skriver VG

Tirsdag morgen publiserte Nora Mørk tre bilder på Instagram-profilen sin med teksten:

"Aldri har jeg spilt en tøffere kamp. En personlig kamp av selvfølelse,sinne,skuffelse,panikk og frustrasjon. Nå vet jeg at jeg ikke står alene i dette. Tusen takk til alle som har støttet meg og hjulpet meg til å stå frem...og en spesiell takk til Lene,Gro og Tone"

Hun får nå massiv støtte fra folk rundt henne etter den tøffe tiden hun har vært gjennom og fortsatt er i.

Foto: Skjermdump Instagram/Nora Mørk 

Landslagssjef Thorir Hergeirsson sier til VG at det aldri var snakk om å utelate Mørk fra VM-troppen, så lenge hun selv følte at hun ville være med. Han er overbevist om at å være sammen med landslaget er det beste for henne akkurat nå.

-  Jeg tror at landslaget er et godt sted for å henne å være: Sammen med venninnene, mennesker hun liker og mens hun får drive med det hun liker aller best, å spille håndball, sier Thorir Hergeirsson.

Foto: Skjermdump Instagram/Nora Mørk 

Både nåværende og gamle håndballjenter slår ring rundt den tøffe jenta med støttende kommentarer :

- Viktig budskap du står frem med, Nora. Det er ikke greit å spre bilder! Vi skal fremsnakke og ta vare på hverandre, skriver Karoline Dyre Breivang

- Min sterke, sterke Nora! Den kampen du velger å stå i i dag er så utrolig viktig. At du tør å være en stemme og en frontfigur for å endre dette voksende samfunnsproblemet du selv er blitt utsatt for er helt utrolig! Vi må alle velge å være like modige som Nora, skriver tvillingsøster Thea Mørk til et bilde hun har publisert av de to tvillingsøstrene sammen.


- Det er skremmende hvor lite medfølelse og respekt for andres privatliv som kan finnes der ute. Som venninne har det vært vondt å se hvordan dette har gått inn på henne. For Nora er kanskje en offentlig person, men først og fremst en person. En bra en i tillegg, sier landslagskaptein Stine Bredal Oftedal til VG. 

TV 2s håndballeksperter har også gått offentlg ut med sin støtte til Nora Mørk, hvor kommentator Harald Bredeli publisert følgende på Twitter: