Først Mikkel Hansen: Nå varsler en annen spiller om stress

09/03/2023 08:01

Emma

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
En annen håndballspiller snakker ut om alvorlige symptomer

Den danske håndballstjernen Mikkel Hansen har vært på alles lepper siden 2023 ble lansert.

Men dessverre ikke bare på grunn av det danske landslagets fenomenale verdenscupseier i Sverige.

Landslagsikonet Mikkel Hansen meldte i februar at han måtte sykemelde seg på ubestemt tid på grunn av alvorlige symptomer på stress.

Og nå snakker en annen landslagspartner ut om psykiske problemer.

Høyreback Mathias Hostage ble selv hardt rammet av en mental nedtur etter 2021-turneringen i Egypt. Derfor har det også påvirket ham å se Hansens plutselige og alvorlige sykefravær.

– Det kan ikke unngå å påvirke deg når din gode venn – enten det er en håndballspiller eller en kollega på arbeidsmarkedet – går ned med stress, sier Mathias Hostage og fortsetter:

– Det er klart at det ikke er lett å komme hjem fra en turnering. Det tror jeg alle som er på landslaget vet. Det er ikke lett å komme tilbake til hverdagen og måtte prestere fra dag én.

Hostage sier at psykiske problemer dessverre ikke bare hører hjemme i idrettsverdenen, og at for ham var det ikke bare presset på håndballbanen som førte til opptrappingen av nedturen.

– Dessverre er det en stadig mer normal ting i samfunnet, og det gjenspeiles selvfølgelig også i håndballverdenen. Jeg har også hatt en periode hvor jeg måtte trekke ut støpselet, og jeg vet hvor vanskelig det kan være. Det er en ting å føle seg dårlig, men en annen ting å gå gjennom et medieshow med fokus på hva som er akkurat det du trenger minst på den tiden. Du vil bare være deg selv."

Heldigvis klarte Hostage å komme tilbake fra hullet han hadde blitt dratt inn i, og han håndterte reaksjonene etter VM-seieren i Sverige betydelig bedre enn da han la et VM-gull rundt halsen for første gang i 2021. Han er derfor støttende og sympatisk innstilt til Mikkels Hansens vanskelige periode.

– Alle forstår Mikkel, og jeg synes det er veldig kult at han trekker ut pluggen og sier at han må ta vare på seg selv. Vi trenger også noen som tør å gjøre det, for det er et stort problem. Det er et sterkt signal om at en som Mikkel går ut og sier at han må ta litt tid vekk fra alt sammen med familien.