Formel 1 stjerne raser: "Respektløs og usportslig oppførsel”

19/07/2021 10:41

Emma

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Etter gårsdagens Formel 1 løp i Storbritannia Grand Prix er det ikke god stemning mellom Max Verstappen og Lewis Hamilton.

Mange har ventet på en oppdatering fra Verstappen, etter at han i gårsdagens Storbritannia Grand Prix ble nøtt til å avbryte etter et stygt krasj tidlig i løpet. Det var stjernen Lewis Hamilton som kjørte nederlenderen av banen. 

Lewis Hamilton endte med å vinne hele løpet etterpå, til tross for en tidsstraff på ti sekunder.

– Først av alt: Jeg er glad jeg er OK, starter Max Verstappen med å skrive i et innlegg på Instagram.

– Jeg er så klart veldig skuffet over å bli tatt ut på denne måten. Straffen hjelper oss ikke på noe vis, og den var ikke rettferdig med tanke på det farlige grepet Lewis gjorde på banen, skriver Verstappen videre.

Under bilde som Verstappen har postet på instagram, har F1 kollegaen Pierre Gasly kommenteret:

– Glad du er OK. Skremmende.

Foto: Instagram

 

Et totalt vrak

I gårsdagens løp var det verstappen som startet i pole position (altså som nummer 1), med Hamilton ret bak som nummer 2. Mot slutten av første rundte traff Hamilton aggresivt Verstappens bakhjul, hvilke resulterte i at Verstappen føk av banen og traff barrieren med en hastighet på 280 kilometer i timen. 

Bilen til Verstappen så ut som et totalt vrak, og det så ikke bra ut. 

Nederlenderen kom heldigvis fra det uten alvorlige skader, men ble fraktet til sykehuset for en sjekk. 

– Han er veldig aggressiv. Jeg var helt på siden av ham og han lot meg ikke få noe plass, sa Hamilton og fortsatte:

– Uansett om jeg er enig med straffen eller ikke, tar jeg den og fortsetter å jobbe. Jeg ville ikke la noe komme i veien for gleden til publikum denne helgen, med nasjonalsangen og det britiske flagget, sa han.

Hamilton lot ikke krasjen og de kritiske spørsmålene sette noen demper på feiringen. Han løp rundt med det britiske flagget og klemte den ene etter den andre (inkludert Tom Cruise), og jublet til publikummet.

– Å se jublingen etter løpet, mens jeg fortsatt var på sykehus, det er respektløst og usportslig oppførsel. Men vi går videre, skriver han i Instagram-innlegget.

Hamilton skal ha gitt uttrykk for at han ikke visste at Verstappen var på sykehus.

Christian Horner, sjef for Verstappens lag, mener imidlertid Hamilton må ta på seg hele skylden for krasjen.

– Takk Gud for at han (Verstappen) klarte å gå etterpå. Lewis har kjørt i bakhjulet hans på en av de raskeste svingene i Formel 1-sirkuset. Han har kjørt her i årevis og vet at man ikke gjør sånn her. All skyld ligger på Hamilton. Han skulle aldri vært i den posisjonen sa han, og la til at han syns straffen på ti sekunder var for lav.

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.