Fotballegende risikerer 12 års fengsel

05/02/2024 23:00

Mikkel Sletta

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mandag startet rettssaken mot den voldtektstiltalte Dani Alves, som allerede har sittet et år bak murene som varetektsfengsling i Barcelona.

Han er tiltalt på grunn av anmeldelse fra en da 23 år gammel kvinne. Ifølge henne ble hun voldtatt av den 40 år gamle brasilianeren på et toalett på en nattklubb i Barcelona.

Aktoratet har begjært en dom på ni års fengsel for Dani Alves, som med 43 seniortitler er tidenes mestvinnende profesjonelle fotballspiller.

I tillegg krever påtalemyndigheten også at Dani Alves betaler en erstatning på 150.000 euro – tilsvarende drøyt 1,1 millioner kroner – til fornærmede. Den private påtalemyndigheten krever en straff på 12 års fengsel.

Etter at det kom frem at Dani Alves var anklaget for voldtekt, startet han med å forklare at han ikke kjente kvinnen, endret deretter forklaringen tre ganger, og endte opp med å fortelle en versjon hvor kvinnen gikk med på å gi ham oralsex.

Kriminaltekniske tester viste at fornærmede hadde spor av Alves sitt DNA.

Han innrømmet i ettertid at han hadde hatt sex med kvinnen i en toalettbod, men han ønsket i utgangspunktet ikke å fortelle det fordi han ville beskytte kona, som med følge av voldtektssaken har varslet at hun ønsker skilsmisse.

Den tidligere Barcelona-spilleren fortsatte også å nekte for å ha gjort noe mot den da 23 år gamle kvinnen hun ikke ønsket.

Overvåkingsopptak fra stedet viste imidlertid en gråtende kvinne som forlot nattklubben etterpå. Hun har også dokumentert skadene hun pådro seg på toalettet.

Det er satt av tre dager til rettssaken.