Fotballspiller risikerer dødsstraff

13/12/2022 07:38

Emma

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Iran bør droppe straffen for fotballspilleren Amir Nasr-Azadani, ifølge spillerforeningen FIFPRO.

En iransk fotballspiller risikerer å bli henrettet.

Det internasjonale spillerforbundet (FIFPRO) advarte om dette på Twitter mandag kveld.

- FIFPRO er sjokkert og forferdet over rapporter om at den profesjonelle fotballspilleren Amir Nasr-Azadani står overfor henrettelse i Iran etter å ha kjempet for kvinners rettigheter og grunnleggende frihet i sitt land.

"Vi står sammen med Amir og ber om at dommen fjernes med umiddelbar virkning."

Ifølge transfermarkt.com spiller 26 år gamle Amir Nasr-Azadani for klubben Iranjavan FC i hjemlandet.

Iran har hengt to menn de siste dagene i kjølvannet av demonstrasjoner, og nå frykter organisasjoner og observatører at flere henrettelser er på vei.

Ifølge Amnesty International har påtalemyndigheten i Iran krevd dødsstraff for minst 28 personer som var involvert i demonstrasjonene.

EU forsøkte mandag å legge press på regimet i Iran ved å vedta en rekke nye sanksjoner mot landet.

Ei bølge av protester har brutt ut i kjølvannet av dødsfallet til 22 år gamle Mahsa Amini den 16. september.

Hun mistet bevisstheten i det iranske moralpolitiets varetekt og lå i koma i tre dager før hun døde fredag 16. September.

Hun ble arrestert fordi hijaben ifølge myndighetene ikke dekket håret godt nok. Moralpolitiet har fått skylden av mange for hennes død.

Irans landslag sang bemerkelsesverdig nok ikke med på landslaget i den første VM-kampen mot England. Det ble oppfattet som en stille protest.

Teksten til den iranske nasjonalsangen hyller det iranske regimet og revolusjonen i 1979 som brakte det geistlige regimet til makten. Det var også her iranske kvinners rettigheter ble sterkt innskrenket.

Læs også:

5 sunne frukt og grønnsaker som kan gjøre deg syk Selv om frukt og grønt er noe av det sunneste du kan spise, så finnes det også varianter som kan gjøre deg syk.
Mor og datter deler samme mann: Når jeg ikke er i humør, får han moren min En mor og datter har avslørt at de deler samme mann. De har også avslørt at de ikke tror det er noe galt med det.