Fotballstjerne nektet vaksine: Det har nå oppstått helseproblemer

10/12/2021 11:29

Emma Sletta

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Joshua Kimmich har ikke kommet seg helt.

Dette vakte oppsikt da den tyske fotballspilleren Joshua Kimmich i oktober offentlig nektet å bli vaksinert mot koronaviruset.

Spilleren, som for tiden spiller for den tyske klubben FC Bayern München, ble dessverre testet positivt for koronaviruset 24. November.

Nå kommer klubben ut med status på Kimmich, og det er ikke den beste nyheten.

– Jeg er glad for at min selvisolasjon som følge av koronaviruset er fullført. Jeg har det bra, men jeg kan fortsatt ikke trene fullt ut på grunn av infiltrasjoner i lungene. Jeg skal derfor omskolere meg nå, og gleder meg til å være helt tilbake i januar, sier Kimmich til Bayerns nettsider, ifølge Ekstra Bladet.

Da Kimmich offentlig nektet å vaksinere, fikk det raskt politisk interesse.

Kimmich hevdet at han fryktet for de ennå ukjente langsiktige bivirkningene. og vil derfor unngå vaksinen.

Dette fikk Tysklands innenriksminister Horst Seehofer til å svare.

"Tenk om igjen og bli vaksinert. Du er en personlighet med en eksemplarisk karakter. Og hvis du blir vaksinert, vil andre si «det vil jeg også», sa Seehofer direkte til Kimmich.

Det er ikke bare på den politiske scenen at innflytelsesrike figurer har besvart Kimmichs tvil og mangel på vaksine.

Bayern Münchens egen regissør, Oliver Kahn, selv tidligere spiller og av mange ansett for å være en av Tysklands store fotballlegender, var også ute med en klar oppfordring:

– Det er viktig å si at vi bare kan råde alle til å bli vaksinert. Vi har fremhevet dette gjennom en rekke handlinger, men til syvende og sist må man respektere at andre kan ha en annen mening, sa Kahn.

 

 

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.