Han blir ny trener for herrelandslaget i bryting

27/04/2023 14:23

Emma Sletta

Sport
Bilde er fra VM i bryting i 2021. / Foto: NRK
Bilde er fra VM i bryting i 2021. / Foto: NRK
Nå er den nye treneren til det norske bryte landslaget klar.

Norges Bryteforbund har torsdag presentert Mariusz Gicewicz som ny trener for herrelandslaget i bryting.

Det skriver de i en pressemelding.

Gicewicz kommer fra jobben som landslagstrener i Nederland og har de to siste årene bidratt til seks medaljer i junior og U23-klassen. Han har også vært assistenttrener for det polske landslaget.  

-Jeg er veldig glad for å ha fått denne tilliten, og gleder meg til nye utfordringer. Jeg vet jeg kommer til et lag med brytere på høyt nivå og store forventninger. Basert på resultatene i EM håper jeg at Norge vil kvalifisere seg til OL med en eller to brytere. Er vi først kvalifisert til OL er alt mulig, sier Mariusz Gicewicz. 

Han skal trene herrebryterne sammen med Pål-Eirik Gundersen, mens danske Thor Hyllegård fortsetter som sportssjef. Szymon Kogut vil i tillegg fortsatt bidra i en konsulentrolle i tillegg til jobben som dansk landslagstrener. 

Han og trener Pål-Eirik Gundersen tok sammen med sportssjef Thor Hyllegård over det midlertidige ansvaret for de norske herrebryterne etter at Fritz Aanes og Stig-André Berge sluttet i november i fjor. 

Sportslig leverte Norge et historisk bra EM forrige helg med til sammen fire medaljer. Det har aldri skjedd i et seniormesterskap tidligere. Håvard Jørgensen og Oskar Marvik tok bronse på herresiden, mens Grace Bullen sikret seg sølvmedalje og Othelie Høie bronse på kvinnesiden.

-Vi er veldig fornøyd med denne løsningen. Gicewicz har veldig lik trenerfilosofi som Simon. Han hadde ikke muligheten til å jobbe på heltid for oss kombinert med jobben for det danske landslaget. Nå har vi lagt grunnlaget for å fortsette den gode sportslige utviklingen, sier sportssjef Thor Hyllegård i Norge Bryteforbund. 

Norges Bryteforbund er glad trenerkabalen er på plass i god tid før VM og OL-kvalifiseringen. 

-Dette gir oss forutsigbarhet for den sportslige satsningen fremover, og dette er en løsning vi og utøverne er veldig godt fornøyd med, sier Morten Sandnæs, generalsekretær i Norges Bryteforbund.