Henny Reistads hemmelighet: Sånn hadde hun det rett før semifinalen

20/12/2023 14:00

Emma

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Henny Reistad deler nå hemmeligheten hun holdt på opp til semifinalen.

Det er scoringen på 69 minutter og 59 sekunder vi kommer til å huske veldig lenge.

Det var den som sikret Norge 29-28-seieren over Danmark i VM-semifinalen fredag.

Og det i absolutt siste sekund.

Men Henny Reistads kamp inneholdt også 14 andre scoringer, og i ettertid kalte hun selv kampen uten tvil den beste hun noen gang har spilt.

Og den brølende talentfulle bakspilleren var enda syk i forkant av kampen.

Det kom frem søndag da Norge spilte finale mot Frankrike. En kamp som nordmennene som kjent tapte. Og en kamp der Reistad ikke spilte spesielt bra.

- Henny ble dårlig allerede før kampen mot Danmark, men så ble det litt bedre etter det, sa landslagstrener Thorir Hergeisson til Dagbladet etter finalen.

Reistad bekreftet selv at hun ikke hadde det veldig bra:

– Jeg har feber, sa hun, før hun la til at sykdommen har vært i henne hele helgen og at det var den direkte grunnen til at hun ble byttet ut ganske tidlig i finalen, noe som så rart ut fordi Norge slet med å holde følge med Frankrike.

Håpet var at hun skulle kunne komme inn med relativt ny styrke mot slutten av oppgjøret.

Og selv om det ikke ble 15 mål som mot danskene, banket hun likevel inn fem mål før hun bommet på et straffekast. Deretter ble hun kåret til Norges beste av flere norske medier, mens IHF kåret henne til turneringens mest verdifulle spiller (MVP).

Herunder kan du se highlights fra VM finalen mellem Norge og Frankrike, som ble spillet søndag.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.