Husker du dramaet? Nå møtes de to igjen

07/02/2024 12:27

Emma Sletta

Sport
Foto: Shutterstock.com
Holger Rune og Casper Ruud er blant stornavnene i showturneringen UTS 2024 i Oslo.

De fleste husker nok snakken mellom Holger Rune og Casper Ruud etter kvartfinalen i French Open for to år siden.

Casper Ruud og Holger Rune havnet nemlig i noe av en dramatisk ordkrig.

Men nå møtes de to stridende altså igjen - denne gangen på Ruuds hjemmebane i Oslo, der de begge deltar i showturneringen Ultimate Tennis Showdown (UTS) 2024.

En turnering som finner sted fra 9.-11. februar.

I tillegg til Holger Rune og Casper Ruud står Andrey Rublev, Alexander Bublik, Dominic Thiem, Alex de Minaur, Gaël Monfils og Benoit Paire på plakaten. De åtte spillerne er fordelt på to puljer på fire, og Casper Ruud skal møte Holger Rune, Alexander Bublik og Dominic Thiem.

De to beste går til semifinalen mot de to beste fra den andre puljen.

Alternative regler

Dette er imidlertid ingen vanlig tennis turnering. Langt fra faktisk.

Kampene spilles som fire «sett» à åtte minutter. En spiller må vinne tre sett for å vinne kampen, og derfor kan et ekstra (kort) sett brukes hvis en kamp er uavgjort 2-2. Underveis er det imidlertid mange forskjellige regler og tvister som kan endre utfallet.

Klokken stoppes etter åtte minutter, men selv om Holger Rune skulle være foran 13-9, får motstanderen sjansen til å komme tilbake og vinne settet.

Det krever i så fall fem poeng på rad, mens Holger Rune bare trenger ett poeng. Med andre ord spilles ikke spillet før 14 hvis den ledende spilleren ender på 13 poeng.