Idrettsstjerne død: Ble bare 25 år

08/01/2024 14:00

Emma

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Idrettsstjernen døde bare 25 år gammel.

Danmark har mistet en av sine lysende stjerner i boksing. Den 25 år gamle Daniel Nkole, som ble dansk mester i cruiservekt i 2021, døde brått 2. juledag. Hans død etterlater et tomrom i dansk boksing og hos de som kjente ham.

Det skriver B.T.

Daniel Nkoles reise fra Zambia til Danmark som barn med familien og hans påfølgende utvikling til en nasjonal boksehelt er en historie om motstandskraft og hardt arbeid.

Ifølge hans tidligere trener, Arne Lund Christensen, var Nkole mer enn bare en idrettsutøver. Han vil huske ham som en gutt som lærte å klare seg selv og ikke bare en dyktig idrettsmann.

Daniel Nkoles talent var ubestridelig. Han dominerte sin vektklasse og var kjent for sin tekniske dyktighet og vinnermentalitet.

– Han har nesten alltid vunnet, og han har slått alle de beste bokserne i Danmark, minnes Christensen.

Mer enn hans forestillinger i ringen, huskes Nkole for sin personlighet. Hans medmennesker beskrev ham som en ung og snill mann som brydde seg om andre rundt seg.

I tillegg til hans imponerende idrettskarriere var Nkoles forhold til treneren og bokseklubben på Hornslet spesielt bemerkelsesverdig. Christensen var ikke bare treneren hans, men ble også en nær venn som blant annet forsøkte å hjelpe ham med å få sitt danske statsborgerskap.

Dødsårsaken er fortsatt ukjent, og Daniel Nkoles plutselige bortgang har etterlatt familie, venner og bokseverden i sorg. Enda mer tragisk er det at medmennesker opplever at de ikke vet hvorfor dødsfallet skjedde.

Daniel Nkole vil bli husket som en idrettsutøver som nådde bemerkelsesverdige høyder i sin altfor korte karriere og som et menneske som berørte mange liv. Han etterlater seg et varig minne i dansk boksing og med menneskene han inspirerte.

Her i redaksjonen sender vi våre varmeste tanker til familie og pårørende.

Læs også:

Alle tror at gutten er nyfødt: Virkeligheten er en helt annen Matthew Cook ligner på en nyfødt baby. Folk får sjokk når de hører hvor gammel den lille gutten egentlig er.
Han var verdens tykkeste barn som 9-åring og veide 190 kilo: I dag er han ugjenkjennelig En gutt som ble stemplet som «verdens feteste gutt» har forandret livet sitt fullstendig, og ser i dag ut som en helt annen