Jakob Ingebrigtsen om storebroren Henrik: "Når man blir litt eldre, så er det ingen garanti"

13/09/2023 05:30

Emma Sletta

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Jakob Ingebrigtsen (22) forteller om storebrorens rekord løp.

Henrik Ingebrigtsen knuste sin egen rekord på 3000 meter i Zagreb søndag og sanket viktige rankingpoeng mot OL neste år. Og lillebror Jakob er ikke overrasket over at det gikk fort.

Det skriver VG.

– Jeg ble først og fremst veldig glad på hans vegne. Han har vært sammen med meg store deler av året, trent like mye og ofret like mye. Det er veldig gøy å se når folk som står meg nære få litt igjen for strevet de gjør, sier Jakob Ingebrigtsen til VG.

Det er 13 år siden Henrik Ingebrigtsen løp inn til EM-gull på 1500 meter i Helsinki. Det ble sølv to år senere, før det ble bronse i 2016. I 2018 tok han EM-sølv på 5000 meter. Nå er det fem år uten internasjonal medalje.

– Når man blir litt eldre, så er det ingen garanti at man klarer å løpe fortere enn før og med Henriks skadehistorikk og x antall operasjoner, så er det ekstremt imponerende at han klarer å sette personlig rekord på 3000 og 5000 meter i år, sier lillebror Ingebrigtsen videre.

Jakob Ingebrigtsen skal løpe en engelske mile (1609 meter) i Diamond League-finalen i Eugene i USA i den kommende helgen. Samme helg skal storebror Henrik løpe halvmaraton i København.