Johannes Høsflot Klæbo med trist melding: Rett før sesongstart

08/11/2023 10:00

Emma Sletta

Sport
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Skistjernen har blitt syk.

Skistjernen Johannes Høsflot Klæbo har blitt syk og er usikker på sesongstarten.

Mandag følte han seg ikke frisk, og trønderen avbrøt derfor treningsleiren i høyden i Livigno fire dager før planen. Tirsdag morgen tok Klæbo en positiv coronatest hjemme i Trondheim.

– I dag fikk jeg påvist covid. Jeg er ikke sengeliggende, men heller ikke frisk. Det betyr at jeg ikke har vært i trening siden søndag da jeg kjente at ikke kroppen var som den burde. Nå håper jeg at jeg får dette ut av kroppen snarest mulig, sier Klæbo.

Skistjernen bodde isolert på en hytte med pappa-manager Haakon Klæbo i de italienske alpene.

Hans store mål

Skisesongen begynner med nasjonal åpning på Beitostølen 17–19. november – og verdenscup i finske Ruka helgen etter.

– Det er for tidlig å si hvilke konsekvenser dette får for starten på sesongen. Beitostølen og Ruka er jo blitt mer usikker, men vi får se hvor raskt jeg blir kvitt dette svineriet, sier Klæbo og legger til:

– Målet er fremdeles å starte på Beitostølen om en drøy uke, men det er for tidlig å konkludere. Nå er det viktigste å bli frisk – samt at jeg ikke gjør noe som gjør sitt til at dette sitter igjen i kroppen. Jeg er jo avhengig av at kroppen fungerer hundre prosent.

Det er mesterskapsfri sesong, og Tour de Ski rundt nyttår vil bli sesongens største høydepunkt for langrennsløperne.

Klæbo har vært tydelig på at hans store mål er VM på hjemmebane i 2025.

Læs også:

Over 2000 lastebiler blokkerer landets grense i protest Døgnet rundt vil polske lastebilsjåfører sperre grensen mellom Ukraina og Polen.