Johannes Klæbo: Reiser til utlandet for behandling

30/03/2023 09:59

Sofie

Sport
Foto: Wikimedia commons
Foto: Wikimedia commons
Tar nytt skadegrep.

– Det blir ferie etter hvert. Men ikke med det første. Jeg kan røpe at jeg skal til Park City (i Utah, USA) rett etter påske for behandling, sier han til VG.

Onsdag kveld vant Klæbo Byåsen NM-gull i Lagsprint. Han skal også gå 10 km i NM torsdag. 

Så er det en tur til Belgia for å følge sykkelklassikeren Flandern rundt i Belgia med sponsor Uno X.

Over påske reiser han og pappa Haakon til USA i 10-12 dager for å få behandling hos «Superfysioterapeut» Megan Stowe. Det skriver VG.

– Grunnen er ene og alene at jeg skal få bukt med skaden min, sier han og viser til skaden på baksiden av låret som han pådro seg sommeren 2022.

Stowe har vært Klæbos behandler siden den gang. Han betalte av egen lomme for fire perioder i løpet av høsten og vinteren for at Stowe – som jobbet for Milwaukee Bucks i NBA i flere år – skulle komme fra USA til Europa.

– Jeg skal tåle 100 timer trening i måneden når vi kommer til 1. juni, slik at kroppen min er i balanse og at vi ikke står der i juli og så har jeg fått en ny skade, sier Klæbo og fortsetter:

– Det er ikke det jeg er mest motivert for nå det å reise rett på behandling. Men jeg har tenkt at det beste tidspunktet er å gjøre det nå rett etter sesongen.

Skistjernen har akkurat avsluttet sin beste sesong noensinne.

Klæbo satte Johaug verdenscuprekord for flest seire i en sesong, og tok poengrekorden fra Marit Bjørgen og Martin Johnsrud Sundby, for sitt beste mesterskap siden suksessen i 2016.

26-åringen deltok også i verdenscupen til slutt.

Mens de fleste landslagsløperne var mentalt og fysisk slitne i verdenscupfinalen som ble arrangert i Lahti forrige helg, overlevde Klæbo med tre seire.

Råkjøret han var involvert i nylig ble lagt merke til av noen av lagkameratene hans.

Men han gir seg ikke ennå.

Pappa Haakon er også med til USA etter påske. Langrennski legges sammen og alpinski settes på mellom behandlingene.

Denne sesongen har han og faren Haakon allerede 115 reisedøgn. Men nå lover han:

– Nå blir det en uke til sammen, cirka. Så blir det fri fra hverandre i påsken. Men så skal han få fri i hvert fall til vi snakker august, sier Klæbo og fullroser farens innsats denne sesongen.

– Den er helt enorm, sier han.