Kort tid etter håndball EM-gull: Fransk stjernespiller pågrepet for voldtekt

02/02/2024 08:00

Emma Sletta

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Fra seierspallen til fengsel.

En triumferende hjemkomst for de franske håndballherrene etter seieren i EM ble brått avbrutt av en alvorlig hendelse i Paris.

Kantspilleren Benoit Kounkoud er arrestert for voldtektsforsøk, som fant sted under lagets feiring på en nattklubb i nærheten av Champs-Élysées.

Ifølge flere franske medier, deriblant Le Parisien, eskalerte feiringen tragisk da Kounkoud skal ha dratt ned sine egne bukser og forsøkt å voldta en ung kvinne på utestedet.

En rask inngripen fra en vekter forhindret en ytterligere eskalering av situasjonen inntil politiet kom og foretok pågripelsen.

Den 26 år gamle Kounkoud, som spiller for den polske klubben Kielce, hadde tidligere bidratt til Frankrikes suksess i EM med fem mål, selv om han ikke var med i finalen mot Danmark.

Saken skaper nå overskrifter både i Frankrike og internasjonalt, og legger en demper på feiringen av deres sportslige prestasjon.

Det er nå opp til rettsmyndighetene å avklare omstendighetene og konsekvensene av Kounkouds handlinger den skjebnesvangre natten.

Herunder kan du se høyepunkt fra EM-finalen.