Manchester City stjerne: Står overfor en ny rettssak for to voldtektspåstander

13/01/2023 16:29

Sofie

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Manchester City fotballspiller Benjamin Mendy ble funnet ikke skyldig i syv siktelser, men står overfor en ny rettssak senere i år rundt to gjenværende punkter.

Benjamin Mendy står overfor en ny rettssak i juni etter at juryen ikke klarte å avgjøre dom på to punkter, den ene om voldtekt og den andre voldtektsforsøk.

Men den franske fotballspilleren er IKKE funnet skyldig i fem voldtektsanklager, ett tilfelle av voldtektsforsøk og en separat anklage for seksuelle overgrep.

Dommer Steven Everett avsatte i ettermiddag en jury bestående av syv menn og fire kvinner etter 14 dagers overveielser ved Chester Crown Court.

De hadde opprinnelig blitt instruert av dommeren om å ta enstemmige avgjørelser på alle de 18 anklagene mot Mendy (28) og hans medtiltalte Louis Saha Matturie (41).

Onsdag, den 12. dagen av rådslagningene, sa dommer Everett at han ville akseptere et flertallsvedtak. Men juryen på 11 klarte fortsatt ikke å komme til en dom etter 67 timer og 17 minutter – noe som førte til at dommeren avsluttet en rettssak som begynte i midten av august.

Da han henvendte seg til juryen, sa dommer Everett: «Det er ikke uvanlig at jurymedlemmer ikke kommer til dom på enkelte punkter. Du må være tro mot din plikt."

Han fritok dem fra ytterligere juryoppgaver i syv år. Mendy, fra Mottram St Andrew, Cheshire, hadde avvist alle anklager. Han har blitt suspendert uten lønn av Manchester City siden han først ble siktet i august 2021.

Matturie fra Eccles, Salford, er ikke funnet skyldig i tre tilfeller av voldtekt knyttet til to tenåringer. Juryen klarte ikke å komme til dom på ytterligere tre voldtekter og tre anklager om seksuelle overgrep mot ham fra fem andre kvinner.

Fire uker inn i rettssaken ble Mendy og Matturie ikke funnet skyldige i ytterligere voldtekt mot en 19 år gammel kvinne etter at det ble fremlagt videobevis i retten som viste at det fant sted samleie med samtykke.

Etter at juryen ble utskrevet, sa Matthew Conway, som representerte påtalemyndigheten, at de ville søke en ny rettssak på punktene juryen ikke kunne avgjøre. Herr Conway sa: «Påtalemyndigheten har tatt en avgjørelse.

Vi har tatt en avgjørelse i dag, som er å gå videre på disse punktene i to separate rettssaker, og vi søker i dag en foreløpig saksbehandling.»

To datoer på sommeren ble diskutert før det ble oppnådd enighet om at rettssaken skal begynne 26. juni.

Den forventes å vare i to til tre uker. Mr. Matturie vil bli stilt for retten separat, og rettssaken hans er først satt inn i midten av september.

I en uttalelse sa Man City: "Manchester City FC noterer seg dommen fra Chester Crown Court i dag, der en jury har funnet Benjamin Mendy ikke skyldig i syv tiltalepunkter. Juryen er hengt på to siktelser og rettssaken er nå over.

"Gitt det er åpne saker knyttet til denne saken, er ikke klubben i posisjon til å kommentere ytterligere på nåværende tidspunkt."

Mendys advokater sa at han var "fornøyd" over å ha blitt renset for anklager fra fire kvinner og "ser frem til" å rense navnet hans ved ny rettssak over to andre anklager før han "gjenoppbygger livet hans."

Jenny Wiltshire, fra Hickman & Rose, sa: "Min klient Benjamin Mendy vil gjerne takke jurymedlemmene for deres engasjement og engasjement. Han takker også alle som støttet ham, og spesielt vitnene som avga forklaring på hans vegne i gjenskinnet av en så intens publisitet.»

Hun sa at han var "glad for at han har blitt enstemmig frifunnet" for de fleste anklagene han sto overfor før hun la til at "han ser frem til å rense navnet sitt i forhold til de to andre anklagene slik at han kan begynne å gjenoppbygge livet sitt. Inntil disse prosedyrene har konkluderte med at verken jeg eller min klient er i stand til å kommentere ytterligere."

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.