Mikkel Hansen rammet av blodpropp

23/03/2022 10:14

Emma Sletta

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den danske håndballstjernen er rammet av en blodpropp. Det betyr at det ikke blir mer håndball for han denne sesongen.

Senere i år forlater Mikkel Hansen den franske storklubben Paris Saint-Germain, når han kommer tilbake til Danmark, hvor han skal spille for Aalborg Håndball.

Nå er imidlertid hans tid i det franske slutt – både tidligere og på en tristere måte enn opprinnelig planlagt.

Paris Saint-Germain har uttalt at den danske håndballstjernen har blitt ramt av en blodpropp i lungene.

Meldingen sier dog også at situasjonen er under kontroll, og Mikkel Hansen utenfor livsfare. Han vil imidlertid ikke møte på håndballbanen på mellom fire og seks måneder.

Ifølge den franske klubben ble den 34 år gamle håndballspilleren rammet av blodpropp som følge av komplikasjoner som oppsto etter en operasjon som Mikkel Hansen gjennomgikk tidligere denne måneden. Det skriver Paris Saint-Germain på sine nettsider.

Siden behandlingen krever at han tar blodfortynnende de neste fire til seks månedene, har han blitt sendt på en tvungen pause fra håndballbanen.

– Siden denne behandlingen ikke er forenlig med kontaktsport på høyt nivå, vil ikke den parisiske nummer 24 kunne returnere til kamper denne sesongen. Han gjennomfører rehabilitering i klubbens lokaler, skrev klubben på sin offisielle hjemmeside.

Det betyr også at Mikkel Hansen faktisk allerede har spilt sin siste kamp for Paris Saint-Germain, selv om kontrakten hans ennå ikke er utløpt. Han kommer ikke tilbake på banen denne sesongen.

Det var absolutt ikke planen at Mikkel Hansen skulle avslutte sin tid på fransk på denne måten. Riktignok var det forventet at han var ute etter operasjonen på høyre kne, hvor han hadde problemer med brusk, men ikke resten av sesongen.

Håndballstjernen ble operert av den forrige mannen, og kort tid etter ble det uttalt av klubben at det var forventet at han ville være ute i fire til seks uker. Nå har imidlertid uker blitt erstattet med måneder, og han kan bare kjempe igjen når overgangen til Aalborg Håndball er ferdig.