Norges fotballkvinner får shorts som skal hindre blødning

04/04/2023 07:05

Emma

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Noen måneder før VM, får fotballandslaget for kvinner nye shorts som skjuler en «helt ny teknologi».

Mandag presenterte det norske fotballandslaget for kvinner de nye draktene som de blant annet skal bruke under sommerens VM i New Zealand og Australia. Norge tar med seg både røde, blå og hvite shortser.

Men på innsiden av disse nye shortsene gjemmer det seg noe helt nytt, forteller Jan Ove Nystuen, merkevareansvarlig i Norges Fotballforbund.

– Vi har hvite shortser med en undershorts som har en helt ny teknologi for å hindre lekkasje og blødning. Et nytt konsept som er godkjent fra vår side, sier han til VG.

Kvinnelandslaget presenterte de nye landslagsdraktene på instagram i går.

Utfordringene kvinner kan få med å spille med hvite shortser har vært et diskusjonstema en stund. Engelske spillere som Beth Mead og Georgia Stanway har tidligere luftet at hvit shorts er problematisk under menstruasjon. 

– Det er flott med helhvitt, men noen ganger kan det være upraktisk når det er den tiden i måneden, har Mead før uttalt.

Det engelske kvinnelandslaget kontaktet i fjor utstyrsleverandøren Nike og ba om nye alternativer til den hvite shortsen som de lenge har spilt med – noe som da ble applaudert av det norske laget.

– Det er en uke i måneden som kan være litt utfordrende fra før av, og om man i tillegg skal være redd for å blø gjennom, så jeg skjønner de engelske jentene, sa den norske landslagsspilleren Anja Sønstevold til Nettavisen.

Nå er det klart at Nike har gjort endringer for både England og Norge. England dropper den hvite shortsen, og vil nå spille i shortser som har andre farger, samt den nye lekkasjeteknologien bygget inn.

VM foregår i Australia og New Zealand fra 20. juli til 20. august. Norge spiller treningskamp mot Spania torsdag denne uken og mot Sverige neste mandag.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.