Northug svarer på vraking med frekt stikk til både trenere og lagkamerater - det får nå konsekvenser

Petter Northug

Etter skistjernen ble vraket til verdenscupåpningen i Kuusamo, svarte han på Instagram med tydelig hån mot landslagssjef Vidar Løfshus og landslagstrener Tor-Arne Hetland.

Søndag ble det kjent at ski-esset Petter Northug ble vraket til verdenscupåpningen i Kuusamo kommende helg, og han blir derfor ikke en del av de ti norske løperne som skal stille.

I kjent stil svarer Petter Northug på vrakingen med et direkte hån mot ledere og andre lagkamerater via sosiale medier. 

Etter han mandag kveld la ut et bilde på Instagram hvor han tydelig henger ut landslagssjef Vidar Løfshus og landslagstrener Tor-Arne Hetland, opplyser medieansvarlig i Skiforbundet, Gro Eide, til TV2 Sporten at utspillet til Northug nå er å regne som en personalsak. 

Det har skapt reaksjoner fra både trenere og lagkamerater.

Les også

Får massiv støtte etter nakenbilder av henne ble spredt på nettet

På dette manipulerte bilde spør Vidar Løfshus i en fiktiv samtale:

- Vi tar vel ikke med Northug til Ruka?

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bildet Northug la ut på Instagram mandag kveld. Foto: Skjermdump/Instagram

Deretter 'svarer' Tor-Arne Hetland til høyre på bildet:

- Selvfølgelig ikke, vi må prioritere medaljegarantister i OL-sesongen! Kjør inn Golberg, Krüger, Holund, Tønseth, Fossli og Brandsdal. Mesterskapsløpere med X-faktor.

- Og vi får ikke pes i media?

- Seff ikke. Papa Esten O. (Sæther, red.) i Dagbladet kommer til å backe oss, sier 'Tor-Arne Hetland' i det svært omdiskuterte Instagram-innlegget. 

Les også

Mann glemmer hvor han parkerer bilen sin - finner den 20 år senere

Petter Northugs manager, Are Sørum Langås, forteller at en eventuel personalsak er ukjent for dem. Han mener også lagkameratene tar meldingene fra Northug i sosiale medier med et smil.

- Dette er humor brukt i kampens hete, og Petter har selvsagt ikke en negativ tanke om lagkompisene sine. Petter bruker i tillegg så mye selvironi på den Instagram-kontoen at dette tar nok de andre langrennsgutta med et smil. De har jo selv illustrert god takhøyde på egne kontoer, sier han til TV 2. 

TV 2-ekspert Johan Kaggestad synes også reaksjonen fra Skiforbundet høres voldsom ut:

Les også

Trollpikken har fått konkurranse: Enorm penis av tre oppdaget på toppen av et fjell

- Det er ikke uvanlig at utøvere som ikke kommer med på laget sender noen kritiske meldinger rundt uttaket, det er jo det Northug har gjort.

Tidligere langrennsløper Kristin Størmer Steira mener derimot at Petter Northug bryter landslagets spilleregler.

- Det er mye humor på den Instagram-kontoen til Petter, men jeg synes kanskje det er unødvendig å dra inn lagkameratenes navn. Når de står på Beitostølen og vil ha med Peter til Ruka uten at han har gått skirenn fordi han er landslagsløper fra mandag, og så kommer uttaket, og da er det ingen landslagsspilleregler som gjelder, synes jeg er litt rart, sier hun til TV 2.

Northug har tidligere lagt ut humoristiske innlegg på Instagram-kontoen sin med tydelige stikk mot Skiforbundet, slik som dette:

Les også: Åge Hareides største øyeblikk som fotballtrener