Ny rasismeskandale i Serie A: Mbappé sender støtte til Milan-keeperen

22/01/2024 09:00

Mikkel Sletta

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nok en rasismeskandale i italiensk fotball utspilte seg på direktesendt TV.

Under lørdagskveldens Serie A-kamp mellom Udinese og AC Milan gikk sistnevntes keeper, Mike Maignan, av banen midt i kampen.

Franske Maignan hadde blitt møtt av apelyder fra hjemmelagets fans. Og det ville han ikke tåle. Nå får den franske keeperen støtte fra sin superstjernelandsmann Kylian Mbappé.

«Du er veldig langt fra alene, Mike Maignan. Vi er alle sammen med deg. Det er fortsatt de samme problemene og fortsatt INGEN løsning. Nok er nok! NEI TIL RASISME», skriver Kylian Mbappé på det sosiale mediet X.

Det var etter en halvtimes spill at Maignan rett og slett gikk av banen, tydelig opprørt.

«Det som skjedde i første omgang var at jeg hørte apelyder ved mitt første målspark. Jeg sa ingenting. Andre gang jeg gikk etter ballen, hørte jeg det igjen. Jeg fortalte det til fjerdedommeren og benken min," forklarte målvakten til Sky Sport Italia etter kampen:

«Jeg sa at vi ikke kan spille fotball som dette. Dette er ikke første gang dette har skjedd. Vi må si at det som skjer er feil. Det handler ikke om hele publikummet, de fleste vil heie på laget sitt og bue motstanderen ut av det. Det er helt normalt, men ikke dette. Det må være veldig sterke sanksjoner, for å snakke fungerer ikke lenger.'

Kampen ble avbrutt i fem minutter før keeperen kom tilbake på banen, hvor han kunne se lagkameratene hente inn en viktig 3-2-seier på bortebane etter to sene scoringer. 

I tillegg til Kylian Mbappé ble Mike Maignan støttet av lagkameratene og treneren Stefano Pioli:

«Jeg er stolt over å trene en spiller som Mike, som er så respektfull, rettferdig og stolt. Vi har fått nok av å høre visse ting på stadion. Uvitende folk bør holde seg hjemme, sa AC Milan-treneren.

Udinese-direktør Federico Balzaretti tok avstand fra fansens oppførsel og lovet at klubben ville finne bakmennene, blant annet gjennom videoovervåking, og straffe dem.