Petter Northug om Johannes Klæbo: ”Skandale”

31/01/2023 15:31

Emma

Sport
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
"Om Johannes er i form og ikke får gå, så er det en skandale."

Tirsdag kommer uttaket VM i Planica. Én av de store snakkisene før mesterskapet er om Johannes Høsflot Klæbo får plass på 15-kilometerlaget.

Flere eksperter har tatt til orde for å vrake Johannes Høsflot Klæbo fra distansen.

"Jeg synes ikke det er et renn Johannes bør prioritere. Hvis han får gå, er det tydelig ønske fra Johannes' side. Jeg ville ikke tatt ham ut. Jeg mener vi har fire, fem, seks løpere som er bedre kvalifisert til det løpet enn Johannes." det sier TV2s langrennsekspert Petter Skinstad til TV2. 

Petter Skinstad mener altså at Klæbo ikke bør gå 15-kilometeren.

Petter Northug, som også er langrennsekspert hos TV2, er dog fullstendig uenig med sin kollega.

"Om Johannes er i form, så skal han selvfølgelig gå. Johannes er en vinnerskalle, så han kan vinne på en maksdag. Johannes har en plan og jeg tror han ønsker å gå 15-kilometeren. Om Johannes er i form og ikke får gå, så er det en skandale," det sier Northug.

Selv er Klæbo lei av diskusjonene rundt hans kandidatur på distansen.

"Det har vært så mye spekulasjoner og styr rundt det uttaket til 15-kilometeren at ... Vi får se. Det er ikke jeg som skal ta ut laget, men jeg kommer til å være tydelig på hva jeg vil," sa Johannes Klæbo til VG etter søndagens seier i Frankrike.

Læs også:

5 frukt og grønnsaker du aldri bør skrelle Det er flere gode nyheter enn bare det faktum at du ikke trenger å bruke tid på å skrelle.
Nå er det avgjort: Disse hunderasene er de dummeste En hundepsykolog har laget en liste som rangerer hunderaser etter intelligens.