Populær idrettsstjerne død: Ble bare 66 år

06/02/2024 16:00

Emma Sletta

Sport
Foto: Shutterstock.com
Hvil i fred.

Basketballverdenen sørger over tapet av Earl "The Twirl" Cureton, som døde søndag morgen, som ble bekreftet av hans tidligere lag, Detroit Pistons, ifølge ESPN.

Earl Cureton, som fylte 66 år, etterlater et varig avtrykk i NBA med en karriere som strakte seg over tolv sesonger, og bidro til mesterskapsseire med både Philadelphia 76ers og Houston Rockets.

Tom Gore, eieren av Detroit Pistons, husker Earl Cureton som en av de mest sjenerøse og positive menneskene han har kjent. "Han var en kjærlig far som var hengiven til sin familie. Jeg hadde den store æren av å være hans venn; han var en mester som spiller og en viktig ambassadør for samfunnet vårt. Vi er triste over dette tapet, sier Gore.

Under kan du se noen innlegg fra det sosiale mediet X hvor basketballstjernen hylles og savnes:

Dødsårsaken er ennå ikke kunngjort, men dødsfallet beskrives som plutselig og uventet.

Gjennom sin imponerende karriere spilte Cureton 674 kamper i NBA, og la merke til 5.4 poeng, 4.7 returer og 1 assist per kamp. I tillegg til hans bidrag på banen, jobbet Cureton frem til sin død som ambassadør for Detroit Pistons, hvor han fortsatte å inspirere og påvirke både spillere og fans.

Curetons bortgang er et stort tap for basketballsamfunnet, som mister en ekte idrettsmann og noen som var dypt forpliktet til å gjøre en forskjell både på og utenfor banen.

Hans arv vil leve videre gjennom de mange livene han berørte og de utallige minnene han skapte gjennom sin karriere og sitt arbeid med samfunnet.