Real Madrid triumferer mot Dortmund

03/06/2024 11:00

Mikkel Sletta

Sport
Dani Carvajal og Vinicius Junior sto for de to scoringene som sikret Real Madrid en 2-0-seier over Dortmund.

Real Madrid tok igjen fotballtronen i Europa lørdag.

De spanske gigantene vant Champions League-finalen 2-0 over tyske Borussia Dortmund.

Tyskerne, som var underdogs fra start, var godt på vei og hadde flere store muligheter, spesielt i første omgang, som imidlertid ble misbrukt.

I andre omgang viste Real Madrid den massive europeiske erfaringen klubben inneholder, da to mål i løpet av de siste 17 minuttene avgjorde kampen.

Dani Carvajal og Vinicius Junior sto for de to spanske scoringene.

Det er 15. gang de spanske gigantene vinner Europas største klubbturnering og 8. gang i dette årtusenet. Den siste var i 2022.

Seieren er også med på å holde liv i Real Madrids ville finalestatistikk i den prestisjetunge turneringen. Laget har ikke tapt en finale siden 1981, da turneringen ble kalt Europacupen for mesterlag.

Dortmund var ellers gode fra starten av kampen, som startet jevnt.

Sakte, som ventet, var det Real Madrid som tok stafettpinnen og satt på ballbesittelse.

Spanjolene syntes imidlertid det var vanskelig å lirke opp det velorganiserte tyske forsvaret.

Samtidig lå tyskerne på lur i Real Madrids bakrom, og etter 20 minutter var Dortmund virkelig nære.

Dani Carvajal spolerte spanjolenes offsidelinje totalt, og det ga Karim Adeyemi et friløp mot Thibaut Courtois i Real Madrid-målet. Adeyemis trekk forbi Courtois var imidlertid for langt, og sjansen rant ut i sanden.

To minutter senere var tyskerne igjen nær ledelsen da spiss Niclas Füllkrugs innsats tok innsiden av spanjolenes ene stolpe.

Tyskerne var ikke ferdige med å brenne store sjanser. Etter en drøy halvtime var det igjen Adeyemi som kom nær et ledelsesmål, men Courtois nektet kraftig i målet.

De mange nære Dortmund-forsøkene fikk Real Madrid til å trekke seg lenger opp på banen for å få tak i de defensive leddene, og det satte en stopper for det.

Pausen var sårt tiltrengt for Real Madrid, som kom bedre ut i andre omgang. Spanjolene syntes imidlertid fortsatt at det var vanskelig å åpne opp tyskernes forsvar.

Etter hvert som andre omgang skred frem, viste Real Madrid sin kjennskap til europeiske finaler og presset hardere på for en ledelse.

Etter 74 minutter kom det spanske målet fra Dani Carvajal, som ellers hadde store defensive problemer spesielt i første omgang.

Toni Kroos, som legger opp etter sesongen, sendte et hjørnespark i pannen på Carvajal, som fra første stolpe steg vakkert opp i lufta og headet ballen i mål.

Tre minutter senere fikk Jude Bellingham muligheten til å doble ledelsen, men midtstopper Nico Schlotterbeck kom i veien med en blokkering.

Real Madrid hadde flere gode muligheter, og i det 82. minutt slo Vinicius Junior til.

Dortmunds Ian Maatsen spilte ballen rett i føttene på Jude Bellingham, som raskt fant Vinicius Junior, som kynisk straffet feilen.

Niclas Füllkrug trodde i sluttminuttene at han hadde gjenopprettet litt spenning i kampen, men Dortmund-spissens heading ble nektet for offside.