Rett før sesongstart: Ingvild Flugstad Østberg med trist melding

15/11/2023 14:00

Emma Sletta

Sport
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Skijenta, Ingvild Flugstad Østberg, kommer med en trist melding.

Den 33 år gamle skistjernen, Ingvild Flugstad Østberg, stiller ikke til start på Beitostølen grunnet ikke godkjent helseattest.

Det skriver Skiforbundet i en pressemelding.

– Situasjonen per i dag er at Ingvild dessverre ikke oppfyller de forutsetninger som ligger til grunn for godkjent helseattest, og kan dermed ikke stille til start i skirenn, sier landslagslege Ove Feragen.

Han utdyper til TV 2:

– Ingvild har det etter forholdene bra, men tar dette svært tungt. Hun har lagt ned en solid innsats. Vi har jobbet veldig tett med henne, i forhold til dette med matinntaket, sier Feragen.

Selv forteller Flugtstad Østberg at hun setter høye krav til seg selv.

– Jeg søker hele tiden utvikling for å kunne kjempe om de gjeveste plasseringene og medaljene, samtidig som jeg ønsker å ta vare på egen helse, sier hun i pressemeldingen.

Flugstad Østberg fortsetter:

– Jeg har lagt ned en enorm jobb, med godt støtteapparat rundt meg, men per dags dato er dessverre ikke alle parametere gode nok for å få godkjent helseattest. Balansen mellom trening og ernæring har ikke vært god nok, sier 33-åringen videre.

«Ingvild ønsker å være åpen om sin situasjon med håp om at det kan hjelpe andre i lignende situasjoner», opplyser Skiforbundet.

Flugstad Østberg har hatt problemer med ernæring tidligere.

– Hun ønsker å være åpen rundt det. Hun ønsket å følge fjorårets oppskrift, så ser man at man i november i år, ikke er der man var november i fjor. Det er veldig synd, sier Feragen.

Gjorde comeback

Østberg gjorde comeback etter langvarige helseplager under verdenscupåpningen i Ruka 27. november i 2021. Det var hennes første konkurranse på 636 dager, ifølge NTB.

Rett etterpå fikk hun igjen startnekt grunnet helseutfordringer. Sist sesong var hun utenfor landslaget for første gang på 14 år, men var med på det norske stafettlaget som tok VM-gull i Planica.

Verdenscupen i Ruka starter 24. november. Den nasjonale åpningen på Beitostølen kommer til helgen.

Læs også:

Norsk duo med trist melding Duoen kommer nå med en trist melding.