Samlere måper: Schumacher-familien selger ut

28/04/2024 15:00

Emma

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Hvis du har 44 millioner kroner brennende i lomma, så er det kanskje på tide å slå til.

Klokkesamlere over hele verden akkurat nå suger opp en unik mulighet til å få tak i en rekke sjeldne klokker.

Michael Schumachers familie har bestemt seg for å legge flere av den tyske Formel 1-legendens klokker ut på auksjon, og ifølge Aftonbladet kan de gi familien opptil 44 millioner kroner.

En av klokkene er en Platinum Vagabon Days 1, som var en personlig gave fra Ferraris legendariske teamsjef Jean Todt og som den franske klokkedesigneren Francois-Paul Journe har gitt et helt spesielt preg.

Klokken, som er ventet å koste opptil 23 millioner kroner, har en rekke symboler som representerer Schumachers syv VM-titler, i tillegg til at hjelmen og Ferrari-logoen også vises på urskiven.

Schumacher fikk klokken av Jean Todt til jul i 2004 – samme år som han hadde sikret sin syvende og siste VM-tittel.

En annen av franskmannens julegaver til tyskeren er også en del av auksjonen hos auksjonshuset Christie's i Genève.

Det er en Audemars Piguet Schumacher fikk etter sin sjette VM-tittel i 2003. Det er ventet å komme inn rundt to millioner kroner.

En tredjedel av de åtte klokkene på auksjonen er en Rolex Daytona Paul Newman, som kan gå for over 3,9 millioner kroner.

"Christie's takker Schumacher-familien for deres tillit og ønske om å dele disse mesterverkene av urmakeri med andre lidenskapelige samlere rundt om i verden," sa Remi Guillemin, klokkedirektør ved Christie's i Europa og USA.

«Very precious works», «amazing copies» og «wow, that FPJ» er bare noen av reaksjonene på sosiale medier.

Siden skiulykken 29. desember 2013, som sendte tyskeren i koma, har det vært et stort mysterium om Schumachers tilstand. Familien har sørget for at ingenting rømmer hjemmefra i Sveits, der den sju ganger verdensmesteren angivelig får omsorg.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.