Simone Biles imponerer med seier etter to års pause

07/08/2023 18:30

Mikkel Sletta

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Simone Biles tok publikum med storm da hun konkurrerte på den store scenen for første gang på to år

Gymnastikkstjernen Simone Biles triumferer i sitt comeback til sporten etter to års pause.

Den 26 år gamle amerikaneren har vunnet US Classics-mesterskapet, som finner sted i delstaten Illinois, natt til søndag.

Biles imponerte publikum med en opptreden beskrevet av nyhetsbyrået AFP som fantastisk.

Hun fikk en totalscore på 59.100 poeng av dommerne.

Et av hoppene Biles utførte er ifølge nyhetsbyrået Reuters så vanskelig at det aldri har blitt utført av en kvinnelig turner før.

– Det varmer hjertet mitt at jeg kom ut til konkurransen og fikk en så god mottakelse. Støtten var veldig spesiell for meg, for jeg var litt nervøs for å måtte konkurrere igjen, sier Simone Biles etter triumfen.

Det er to år siden den verdenskjente turnstjernen sjokkerte verden ved å trekke seg fra flere konkurranser under OL i Tokyo for å ta vare på den mentale helsen hennes.

Og US Classics var hennes første konkurranse siden OL i Tokyo. Hun kunngjorde i juni at hun ville delta i konkurransen i Illinois.

Simone Biles tok verden med storm under de olympiske leker i Rio de Janeiro, Brasil i 2016, hvor hun - bare 19 år gammel - vant fire gullmedaljer og en bronsemedalje

Forventningene til henne var skyhøye ved de koronaforsinkede OL i Tokyo i Japan i 2021.

Hun ble sterkt favorisert til å vinne gullmedaljer i flere disipliner, men etter en sølv- og en bronsemedalje trakk hun seg fra de gjenværende individuelle konkurransene for å pleie sin mentale helse.

– Jeg er i bedre form nå enn jeg var i 2021. De gjelder både fysisk og mentalt, sier turnstjernen etter comebacket.

Hun skal konkurrere igjen i slutten av august ved amerikanske mesterskap.

Simone Biles er en av mer enn 90 kvinnelige amerikanske gymnaster som har sagt at tidligere landslagslege Larry Nassar forulempet dem mens de ble behandlet av ham.

Larry Nassar ble i 2018 dømt til mellom 40 og 175 års fengsel for å ha overfalt hundrevis av jenter og kvinnelige idrettsutøvere.