Stor diskusjon om Erling Braut Haalands hestehale: Kan føre til uheldig hårlidelse

03/11/2023 12:00

Emma Sletta

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Plasseringen på Erling Haalands hestehale kan føre til en svært uheldig diagnose som ikke er bra for nordmannens hårfeste.

Han scorer og scorer, og det lader ikke til å mange bekymringer i livet for Erling Braut Haaland for tiden.

Den norske 23-åringen har nettopp blitt kåret til verdens nest beste fotballspiller under Ballon d'Or-utdelingen i Paris, der han dukket opp hånd i hånd med kjæresten.

Men det kan godt være at det etter hvert er noen ting som går imot målscoreren.

En av dem kan være at hårfestet sakte beveger seg lenger bak på hodet. Det mener den svenske håreksperten Taavi Kaaman.

– Bildene av Haaland er typiske for diagnosen trekkraftalopecia og hvordan det kan se ut, sier ekspert Taavi Kaaman, som den svenske avisen Expressen har snakket med.

Og det er spesielt nordmannens ellers ikoniske hestehale som kan påvirke hårfestet.

På TikTok sprer det seg teorier om at Haaland kan ha blitt rammet av hårlidelsen på grunn av plasseringen på selve hestehalen som trekker håret tilbake på samme måte over en lengre periode.

Rennon Kiefer, der står bag TikTok-kontoen "Haircareking" med 327.000 følgere, forklarer, hvorfor det skjer.

– Det blir verre når du svetter og håret blir tyngre. Når du løper, begynner hestehalen å sprette og hårfestet rykker, sier han i videoen, som er sett over 3,5 millioner ganger.

Taavi Kaaman opplyser at man ikke kan stille diagnosen basert på bilder av Erling Haaland, men eksperten har noen gode råd til ham

– Han bør stoppe hestehalen med en gang. Hår som forsvinner, kommer ikke tilbake, sier Taavi Kaaman.

Dagbladet har imidlertid tatt kontakt med Dr. Martin Enger, som er hudlege og spesialist på hud- og hårsykdommer, og han mener det er tull, og det er ingenting som tyder på at Haaland har traksjonsalopecia.

– Det er ingenting som tyder på at det er en særlig risiko for at Haaland lider av trekkraft-alopecia. Han har ikke hår så langt og tungt at det vil riste i stykker, sier han.

Erling Haaland spiller til daglig for de engelske mestre, Manchester City, hvor han har scoret ni mål i sesongens første ni kampe i Premier League.

Læs også:

Norsk duo med trist melding Duoen kommer nå med en trist melding.