Supersprinter avbryter Tour de France

13/07/2023 12:41

Emma Sletta

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Fabio Jakobsen gir opp å fullføre Tour de France.

Danske Michael Mørkøv kan se frem til en ny rolle i Tour de France etter at sprinteren har lagt opp.

Den nederlandske sprinteren, Fabio Jakobsen, kommer ikke til å konkurrere på etappe 12, opplyser Soudal Quick-Step i en pressemelding.

Det betyr at den danske lederspesialisten ikke lenger har en sprinter å kjøre for i sprintene. Han har heller ikke en sprinter til å hjelpe gjennom de kommende fjelletappene, der Jakobsen kunne fått trøbbel med tidsbegrensningen.

– På grunn av krasjen min på etappe 4, og etter diskusjoner med laget, har vi bestemt oss for at det er best for meg å stoppe Tour de France-reisen her. På dette tidspunktet virker det umulig for meg å komme meg til Paris fordi jeg ikke kommer meg og kroppen min ikke leges fra krasjet, sier han til lagets hjemmeside.

Fabio Jakobsen krasjet i finalen på etappe 4, der sykkelen hans brakk i tre deler, mens han selv skadet seg og pådro seg flere skrubbsår.

Ny rolle for danskene?

I etterkant har europamesteren, med Michael Mørkøvs hjelp, slitt med å komme i mål innen tidsfristen på fjelletappene, mens han på de flate etappene har vært langt fra et toppresultat.

Det var også tilfelle i onsdagens sprint, hvorpå sportsdirektør Tom Steels åpnet for en ny rolle for Soudal Quick-Step Danes.

– Ja, vi får se. Jeg tror vi tar det dag for dag, og så får vi se hvordan det går med Fabio – om det blir bedre eller verre. Selvfølgelig er det mulighet for at Michael (Mørkøv, red.) kan få et skudd, eller at Kasper (Asgreen, red.) kan prøve et sent angrep. Vi må være fleksible, sa Steels før Jakobsens exit.

Torsdag fortsetter Tour de France med en kupert etappe, før det er fjell på programmet både fredag og lørdag. I tourens siste uke er det tre flate etapper.