Svensk superspiss redder Newcastle i tilleggstid

17/03/2023 23:00

Mikkel Sletta

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Alexander Isak scoret på straffe i tilleggstid da Newcastle vant 2-1 over Nottingham Forest fredag kveld.

Spissen Alexander Isak endte opp som den store helten for Newcastle da laget vant 2-1 borte mot Nottingham Forest i Premier League fredag kveld.

Svensken scoret kampens avgjørende mål på straffespark i tilleggstiden.

Nottinghams Moussa Niakhate slo ballen med hånden og visste umiddelbart at han hadde gjort noe ulovlig.

Med seieren har Newcastle på femteplass 47 poeng etter 26 kamper. Laget er nå kun ett poeng foran fjerdeplasserte Tottenham, som sikrer tilgang til Champions League neste sesong. Newcastle har til og med spilt en kamp mindre.

Newcastle var best i kampen og hadde sjansene til å score enda flere mål. Av den grunn var det ikke ufortjent at laget kapret alle tre poengene sent i kampen.

Kampen startet dårlig for bortelaget. Midtveis i første omgang kom Sven Botman med en kjempetabbe og sendte ballen direkte til hjemmelagets spiss Emmanuel Dennis, som lunefullt lobbet ballen i nettet.

Kort før pause utlignet Newcastle til 1-1. Midtbanespilleren Joe Willock mottok ballen på høyre side av banen og sendte et innlegg mot Alexander Isak. Svensken utlignet deretter ballen i mål via høyre stolpe.

Bortelaget kom ut til andre omgang med fornyet energi og satte stort press på Nottingham.

Etter omtrent en times spill trodde midtbanespiller Elliot Anderson at han hadde satt Newcastle i 2-1 med en heading.

Dommer Paul Tierney nektet målet for offside etter flere minutter med VAR-gjennomgang.

Newcastle fortsatte å legge press på hjemmelaget, som hadde store problemer med å holde på ballen.

I kampens tilleggstid ble Alexander Isak både matchvinner og dobbel målscorer, da han sikkert førte Newcastle til 2-1 på straffespark.

Nottingham Forest er nummer 14 på tabellen med 26 poeng, og er kun to poeng unna nedrykksstreken.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.