Svømte i dritt: 57 VM-triatleter rammet av diaré

07/08/2023 21:30

Mikkel Sletta

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Minst 57 triatleter har blitt bekreftet syke av diaré som følge av deres deltagelse på i en av etappene i triatlon-VM.

Minst 57 triatleter har blitt bekreftet av helsepersonell å ha blitt syke av diaré som følge av deres deltagelse på en del av triatlon-VM i Sunderland forrige uke.

Det skriver The Guardian.

Og det er ikke en sosial sykdom.

Tre dager før arrangementet i Sunderland, som er en del av OL-kvalifiseringen, hadde Environmental Protection Agency vært ute for å ta prøver av vannet ved Roker Beach, hvor de 2000 deltakerne måtte svømme ut fra, for å sjekke kvaliteten.

Her viste prøvene for E Coli-bakterier seg å være hele 39 ganger høyere enn målinger tatt i juni, skriver media.

Siden 2021 har stranden Roker Beach vært en del av en langsiktig kamp om kloakkutslipp.

Testresultatene har heller ikke gått upåaktet hen blant de syke triatletene.

«Jeg har følt meg ganske dårlig siden løpet, men jeg antar at det er det som skjer når du svømmer i dritt. Svømmingen burde vært avlyst», skrev den 28 år gamle australske atleten Jacob Birtwhistle i et innlegg på sin Instagram-profil  dagen etter løpet.

28 år gamle Jacob Birtwhistle er ikke alene. Ifølge The Guardian har flere idrettsutøvere påpekt hvordan de tilbrakte mandagen med hodet på toalettet.

Som følge av det kraftige sykdomsfallet blant de mange utøverne har det britiske triatlonforbundet nå bedt om å få fastslå årsaken, da forbundet ikke kjente til testresultatene før etter arrangementet, skriver The Guardian.