Sykkel-VM i Bergen hylles internasjonalt

21/09/2017 15:15

Anniken Hauge

Sport
God stemning i Bergen i går. Foto: Ritzau/Cornelius Poppe
God stemning i Bergen i går. Foto: Ritzau/Cornelius Poppe
Bergen by skaper stor oppmerksomhet i internasjonale medier.

Etter massiv sutring mot hovedstadsområdets manglende dekning av Sykkel-VM, har bergenserne nå endelig grunn til å smile stort. 

For øyeblikket opplever de nemlig en svært positiv oppmerksomhet rettet mot arrangementet, og det fra flere kanter av verden.

Det skriver blant annet mediene ba.no og nettavisen.

Det amerikanske sykkellaget USA Cycling skriver i et Twitter-innlegg at det er blitt gjort en fantastisk jobb av Norge, og at tilskuerne har skapt god stemning. 

Den tidligere proffsyklisten Dag Otto Lauritzen, kaster seg også på bølgen og hyller Sykkel-VM i Bergen via sin Twitter-konto. Han har retweetet en post fra det belgiske sykkellaget, hvor de takker for et fantastisk ritt opp Fløyen akkompagnert av energiske tilskuere.

Ifølge denne Twitter-brukeren har også en kommentator fra BBC skrytt hemningsløst over Bergen som arrangementsby. 

Velo News, som ifølge egen Twitter-profil 'forteller de viktige historiene innenfor konkurransesykling', forteller at gårsdagen etappe i Bergen mest sannsynlig vil stå som en av de beste og mest spennende etappene noensinne.

Bergens egen Davy Wathne sier seg også svært fornøyd med arrangementet og viser sin stolthet over å være bergenser:

- Dette er en historisk begivenhet. Dette kommer vi til å huske til vi dør. Bergenserne har gjort dette til en folkefest. Det er jo akkurat dette vi elsker, forteller TV 2-profilen til avisen ba.no

Vårt norske håp Edvald Boasson Hagen ble også ble heiet frem av tusener av tilskuere som hadde møtt opp og fulgte med i fjellsiden av Fløyen. 

Les også: Skremmende ny funksjon på iPhone: Nå kan du bli tatt opp uten å vite det