Syklist midlertidig suspendert etter dopingmistanker

26/07/2023 13:55

Mikkel Sletta

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Syklisten er mistenkt for å ha brukt et ulovlig stoff i 2022

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) kunngjorde tirsdag på sin hjemmeside at colombianeren Miguel Ángel López er midlertidig suspendert.

Han etterforskes for besittelse og bruk av ulovlige stoffer i ukene frem til etapperittet Giro d'Italia i fjor.

I fjor fullførte ikke Miguel Ángel Lopez det tradisjonelle etapperittet, som sammen med Tour de France og Vuelta a España kalles et grand tour-løp.

– Etter å ha gjennomgått materiale og informasjon mottatt fra International Testing Agency (ITA) 26. juni og 7. juli i år, har den colombianske rytteren blitt informert om en mulig lovbrudd for å ha brukt og lagret et forbudt stoff i ukene før Giro d «Italia 2022, kunngjør UCI.

Sykkelforbundet har foreløpig ingen flere kommentarer.

29 år gamle Miguel Ángel López ble nummer tre i både Giroen og Vueltaen i 2018, og så sent som i fjor ble han nummer fire sammenlagt i sistnevnte løp.

I 2020 ble han nummer seks sammenlagt i Tour de France, og underveis vant han en etappe.

I desember i fjor fikk han sparken fra Astana-teamet da det kom frem at han skal ha hatt en affære med den kontroversielle legen Marcos Maynar Mariño.

Miguel Ángel López byttet deretter til Team Medellin EPM i hjemlandet. Laget har status som et kontinentallag, som tilsvarer tredje høyeste nivå.

Marcis Maynor Mariño har vært involvert i flere dopingsaker og har blitt etterforsket for ulike typer kriminalitet.

López har selv benektet doping og varslet rettslige skritt mot Astana etter oppsigelsen.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.