Therese Johaug vurderer sensasjonelt comeback

07/09/2023 07:30

Emma

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Therese Johaug stoppet karrieren i 2022, men leker nå med tanken om et comeback.

I mars i fjor deltok Therese Johaug i sitt siste verdenscuprenn i karrieren. Det trodde hun i hvert fall den gangen.

Nå flikker den tidligere norske langrennsstjernen på tanken om å gjøre comeback slik at hun kan konkurrere i VM på hjemmebane i Trondheim i 2025.

Det sier Therese Johaug, som siden mai har hatt omsorgen for sine plikter som mor for sitt første barn, i et intervju med NRK.

Her forteller hun også at hun allerede har begynt med sniktrening.

- Vi får se. Jeg har ikke bestemt meg helt ennå om det skal bli mer skikjøring eller ikke mer ski. Akkurat nå nyter jeg livet som mor. Men jeg må innrømme at jeg trener litt, sier hun.

Trener ikke for moro skyld

Selv om treningen ennå ikke er skrudd helt opp, er ikke Therese Johaug sjenert for å avsløre at hun ikke bare trener for moro skyld. Hun gjør det med tankene om et comeback.

- Ja, det er derfor. Jeg har ikke lagt VM helt på hylla, men akkurat nå er ikke fokuset mitt der. I stedet handler det om hverdag og det å være en god mor, sier Therese Johaug.

Den 35 år gamle nordmannen har en stor karriere bak seg.

Hun tok tre OL-gull i Beijing, totalt fire etter stafettgulvet under OL i 2010. Ved OL i 2014 vant hun sølv og bronse.

I tillegg har hun vunnet 14 verdenscuprenn og har 80 verdenscupseire samt tre totalt verdenscup seire på listen.

Johaug har imidlertid også en mørk flekk i karrieren, da hun i september 2016 besto en dopingprøve som inneholdt et forbudt stoff.

Det endte med å koste henne 18 måneders karantene. Derfor deltok hun ikke i vinter-OL i 2018, der hun ellers var den store favoritten på flere av distansene.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.