Tottenham-eier siktet for innsidehandel

29/07/2023 08:30

Mikkel Sletta

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Om bord på superyachten hans skal Tottenham-eieren ha delt innsideinformasjon med venner og elskere.

Britiske Joe Lewis, som eier fotballklubben Tottenham, er tiltalt i USA for flere tilfeller av innsidehandel.

Det opplyser den amerikanske statsadvokaten på Manhattan i New York City tirsdag i en video på det sosiale mediet X, tidligere kjent som Twitter.

– Vi hevder at Joe Lewis i årevis har misbrukt tilgang til styrerom og gjentatte ganger har videreformidlet innsideinformasjon til sine romantiske partnere, personlige assistenter, piloter og venner, sier Damian William i videoen.

– Disse personene har i ettertid handlet på bakgrunn av den innsideinformasjonen og tjent millioner av dollar på aksjemarkedet.

Joe Lewis har frivillig reist til USA for å forsvare seg mot anklagene, som han er imot, sa rikmannens advokat David Zornow i en e-post til Reuters.

86 år gamle Joe Lewis tjente formuen på blant annet valutahandel på 1980- og 1990-tallet.

Han overtok en majoritetsandel i Premier League-klubben Tottenham i 2001.

Damian William kaller videre handlingene som Joe Lewis er anklaget for for «korrupsjon» og «juks».

– Ingenting av dette var nødvendig. Joe Lewis er en velstående mann, men, som vi påstår, brukte han innsideinformasjon for å kompensere sine ansatte eller gi gaver til sine venner og elskere, står det.

Joe Lewis er en av Storbritannias rikeste menn og eier ifølge Financial Times majoriteten av investeringene hans gjennom porteføljeselskapet Tavistock Group, som holder til i det velkjente skatteparadiset Bahamas, hvor han også bor.

En rekke av de påståtte lovbruddene skal ha skjedd om bord på Joe Lewis' superyacht til en verdi av 250 millioner dollar.

Noe av innsideinformasjonen skal komme fra ellers ikke offentlige resultater av kliniske studier i selskaper som Solid Biosciences og Mirati Therapeutics, skriver Financial Times.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?