Tour de France-legenden avslutter karrieren

27/01/2023 14:18

Emma Sletta

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
2023 blir den siste turneen til legenden.

Han har vunnet den grønne trøyen i Tour de France syv ganger, men i år blir siste gang den slovakiske rytteren kan forsøke den åttende.

Dette skriver Ekstra Bladet.

33 år gamle Peter Sagan har bestemt seg for å sette ryttersykkelen tilbake i garasjen etter årets Tour de France. Poengveteranen skal prøve seg på OL-gull på terrengsykkelen i stedet.

– Neste år kommer jeg definitivt til å være med Team TotalEnergies, men jeg vil fokusere på å kvalifisere meg til terrengsykkeldisiplinen i OL, sier han i en YouTube-video.

– Jeg kommer til å gjøre noen mindre landeveisritt, men jeg har ikke planer om å gjøre World Tour-ritt med tanke på å nå OL, så får vi se derfra. Men jeg vil si at dette er den siste sesongen hvor du kan se meg i World Tour-ritt.

Og selv om han nå vil prioritere de gjørmete veiene over de franske Alpene, kan han se tilbake på karrieren, som består av mange høydepunkter.

Slovaken har skrapt 18 Tour of Switzerland-seire, 17 California Tour-seire og 12 etappeseire i «Touren».

Men nå må livet brukes til å prioritere familien og de bredere sykkeldekkene.

– Jeg vil tilbringe mer tid med sønnen min, Marlon, og se på livet fra andre kanter. Ikke bare som rytter. Det var aldri min drøm å kjøre før jeg var 40 eller 50 år gammel (...) Jeg gjør det for meg selv. Ikke for alle andre», avslutter han videoen med.

Du kan se publikasjonen i videoen her: