Tragisk og sjokkerende: Sportsstjerne død etter forferdelig ulykke

30/10/2023 10:00

Emma Sletta

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Ishockey-verdenen er i chok.

Tidligere NHL-spiller Adam Johnson er død etter en av de mest forferdelige ulykkene noensinne i hockeyhistorien.

Lørdag kveld var den 29 år gamle amerikaneren i aksjon for klubben sin, Nottingham Panthers, i den engelske toppdivisjonen mot Sheffield Steelers.

Rundt 8000 tilskuere i Sheffield ble vitne til en forferdelig takling som nå har kostet Adam Johnson livet, noe som bekreftes av moren og flere britiske medier. 

I en kampsituasjon der flere spillere var i full fart, ble den amerikanske ishockeystjernen truffet av en motstanders skarpe skøyte i nakken i en forferdelig kollisjon.

I en video av hendelsen, som ikke anbefales å se, og som også blir fjernet fra sosiale medier i disse timene, kan man se Johnson gå på skøyter mens han holder rundt nakken etter kollisjonen, med blod strømmende ned på isen.

Deretter prøver han å skøyte til siden av banen, men han faller om.

Kampen blir avblåst og han får hjelp på isen av medisinsk personell før han blir fraktet til sykehus. Men livet hans kunne ikke reddes, og søndag morgen ble han meldt død som følge av skadene i nakken.

Kampen ble selvsagt avbrutt og både tilskuere, spillere og alle andre på skøytearenaen var i sjokk over den grusomme hendelsen, som nå har fått det verste utfallet. Flere gråt og besvimte til og med ved synet, beskriver øyenvitner.

Adam Johnson har en lang karriere bak seg. Fra 2018 til 2020 fikk han kamper i NHL for Pittsburgh Penguins. I tillegg spilte han for Malmö Redhawks, før han gikk over til Nottingham Panthers i år.

Overalt i ishockey-miljøet sendes der varme tanker til ishockeyspilleren på de sociale medier.

– Jeg mistet halve hjertet i dag. Elsker deg for alltid, Munch, skrev Adam Johnsons mor, Kari Johnson, på Facebook.

Foto: Facebook

Læs også:

Norsk duo med trist melding Duoen kommer nå med en trist melding.