Tyske gymnaster protesterer i OL

28/07/2021 12:58

Emma

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Forrige uke var det en stor debatt da det kvinnelige norske beach håndballlandslaget under EM valgte å spille i korte tights, i stedet for å spille i bikinitruser som det europeiske håndball forbundet sier at man skal. Det norske laget fik derfor en bot fra EHF etter kampen. Til OL i Tokyo er der også fokus på denne problematikken. I flere årtier har kvinlige gymnaster hat på noe som minder om en liten badedrakt under konkurrance, men ikke denne gangen. Det tyske landslaget hadde nemlig valgt å ta på thigts som gik helt ned til anklene.  I de vanlige klærne har de bare ben, men dette er ikke tilfelle med den nye drakten. - Vi håper at turnere som føler seg ukomfortable i de vanlige klærne, vil føle seg oppmuntret til å følge vårt eksempel, sier tyske Sarah Voss. De hadde den også på seg under EM i april. Formålet var å si ifra overfor seksualisering av kvinner i gymnastiken, som i følge de tyske landslaget har vært et problem i årtier.  Dessuten påpeker de også at de manlige gymnastene er mye mere tildækket end kvinnene er, og at det ikke burde være en forskell. 

Forrige uke var det en stor debatt da det kvinnelige norske beach håndballlandslaget under EM valgte å spille i korte tights, i stedet for å spille i bikinitruser som det europeiske håndball forbundet sier at man skal. Det norske laget fik derfor en bot fra EHF etter kampen.

Til OL i Tokyo er der også fokus på denne problematikken. I flere årtier har kvinlige gymnaster hat på noe som minder om en liten badedrakt under konkurrance, men ikke denne gangen. Det tyske landslaget hadde nemlig valgt å ta på thigts som gik helt ned til anklene. 

Foto: Instagram

I de vanlige klærne har de bare ben, men dette er ikke tilfelle med den nye drakten.

- Vi håper at turnere som føler seg ukomfortable i de vanlige klærne, vil føle seg oppmuntret til å følge vårt eksempel, sier tyske Sarah Voss.

De hadde den også på seg under EM i april.

Formålet var å si ifra overfor seksualisering av kvinner i gymnastiken, som i følge de tyske landslaget har vært et problem i årtier.  Dessuten påpeker de også at de manlige gymnastene er mye mere tildækket end kvinnene er, og at det ikke burde være en forskell. 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.