Undersøker rasistiske fans

11/07/2022 09:09

Emma Sletta

Sport
Foto: Florion Goga / Ritzau Scanpix
Foto: Florion Goga / Ritzau Scanpix
Det var angivelig sexistiske, rasistiske og homofobe sanger på tribunen i Østerrikes Formel 1 Grand Prix.

Publikum har fått negativt fokus i forbindelse med helgens østerrikske Formel 1 Grand Prix på Red Bull Ring i Spielberg, og det får nå Formel 1 til å reagere.

Dermed vil det bli satt i gang en etterforskning for å komme til bunns i tilfeller av trakassering av noen tilskuere.

På sosiale medier er det klager på sexistiske, rasistiske og homofobiske sanger på arrangementet.

"Vi har blitt gjort oppmerksomme på at noen fans har vært gjenstand for helt uakseptable kommentarer fra andre på arrangementet," sier Formel 1-uttalelsen i en uttalelse.

– Vi har tatt dette opp med promotøren og sikkerhetsfolkene og vil snakke med dem som har rapportert om disse hendelsene og ta dette veldig alvorlig.

"Denne typen oppførsel er uakseptabel og vil ikke bli tolerert, alle fans bør behandles med respekt," står det i uttalelsen.

Det anslås at 50 000 nederlandske fans i oransje t-skjorter har kommet til Spielberg for å støtte verdensmesteren Max Verstappen, som kjører for Red Bull.

Det kunne Mercedes-konkurrenten Lewis Hamilton tydelig merke under fredagens kvalifisering, der nederlandske fans jublet da han krasjet. Ulykken skjedde i nærheten av tribuner fylt med nederlandske fans.

Hamilton ble senere rystet.

"Jeg gikk gjennom mange ting i den ulykken, men å høre ‘folk juble’ etterpå er ikke noe jeg kan akseptere. Uansett," sier den syv ganger verdensmester Lewis Hamilton til BBC.

– En sjåfør kunne ha kjørt til sykehus. Er det noe dere vil juble for, sier han.

Det var Ferrari kjøreren Charles Leclerc som vant søndages løp, med Verstappen og Hamilton rett bak.