VM-sjokk: Her er semifinalistene

12/12/2022 08:04

Emma Sletta

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Etter noen svært overraskende resultater er semifinalistene til årets VM endelig funnet.

VM er i full gang i Qatar, men årets VM skiller seg fra normalt på mange måter.

Først av alt, på grunn av den ekstreme varmen i ørkenstaten, holdes den om vinteren i stedet for om sommeren, som vanlig.

I tillegg har det vært uvanlig mye fokus på vertslandet og forholdene der nede i stedet for selve fotballen.

Dette skyldes hovedsakelig Qatars menneskerettigheter – eller mangel på dem – landets syn på homofile og transpersoner og forholdene migrantarbeiderne som bygde de mange fotballstadionene levde under.

Men årets VM har også vært uvanlig på fotballbanen i form av merkelige og uventede resultater.

Dette gjelder spesielt når Danmark spilte uavgjort mot Tunisia og tapte for Australia og dermed havnet sist i puljen, men også da for eksempel Saudi-Arabia vant 2-1 mot Argentina.

Senest er det imidlertid det nordafrikanske landet Marokko som har gjort seg bemerket på banen.

Først klarte de å slå Spania i en straffesparkkonkurranse i 1/8-finalen, og i dag ydmyket de Portugal og sendte spillerne gråtende av banen da de vant 1-0 for å sikre en plass i semifinalen.

Her skal de spille mot de regjerende verdensmesterne fra Frankrike, som nylig sendte England hjem ved å vinne 2-1.

Den andre semifinalen spilles mellom Kroatia og Argentina, og det blir enten Kroatia, Argentina, Frankrike eller Marokko som vinner VM.

Både Argentina og Frankrike har vunnet VM før, og Kroatia var faktisk i finalen mot Frankrike i 2018, med Frankrike som vant 4-2.

Marokko, derimot, har aldri kommet i nærheten av VM-finalen, og er faktisk det første afrikanske landet noensinne som når kvartfinalen.

Marokko spiller mot Frankrike klokken 20.00 den 14. desember, og Argentina og Kroatia møter hverandre klokken 20.00 den 13. desember.