Yuki Tsunoda om AlphaTauri-avgang: ‘Det burde ha skjedd for lenge siden’

01/07/2023 16:36

Redaktionen

Sport
Foto: Yuki Tsunoda / Gettyimages
Foto: Yuki Tsunoda / Gettyimages
AlphaTauri-fører Yuki Tsunoda mener at det er en god avgjørelse å gi laget et nytt navn.

Red Bull-rådgiver Helmut Marko har avslørt at laget ikke vil hete AlphaTauri neste sesong. Det vil også komme store endringer blant lagets ledelse og personale.

Det melder Formel 1.

Blant annet vil laget ha en ny lagleder i form av Laurent Mekies, som har valgt å forlate Ferrari til fordel for denne stillingen.

Ifølge GPFans har de også inngått en avtale med den avgående generalsekretæren for FIA, Peter Bayer. Han blir nemlig hentet inn som administrerende direktør for laget, som ennå ikke har fått sitt nye navn.

Hensikten med å gjøre de store endringene hos AlphaTauri er å forbedre resultatene deres. Dette håper man å oppnå ved å skape et tettere samarbeid med Red Bull.

Opphørte imidlertid i Formel 1 i 2019

Laget har tidligere hatt dette, da det kjørte under navnet Toro Rosso. Det tette samarbeidet med Red Bull opphørte imidlertid i 2019.

Tsunoda, som ennå ikke er sikret et sete neste sesong, har ønsket endringene velkommen. Han er nemlig sikker på at det vil ha en positiv innvirkning på laget.

“Jeg synes det er en god ting å ha mye mer samarbeid mellom Red Bull og AlphaTauri. Det burde nok ha vært slik for tre år siden," sa den japanske racerføreren til RaceFans.

"Men jeg føler meg mer optimistisk. Den sterkere tilkoblingen til Red Bull bør generelt være bedre."

"Sannsynligvis tenkte Helmut at vi måtte endre noe. Jeg tror han ga oss en sjanse et år til, og det ble ikke mye bedre."

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Frank Løke med trist beskjed Nå deler han en trist beskjed.