4 gode grunner: Derfor bør du slå av telefonen oftere enn du gjør

16/05/2024 23:00

Emma

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er både sunnere for telefonen og for deg!

Vi vil kanskje alle at smarttelefonene våre skal være klare og vente 24 timer i døgnet 7 dager i uken, slik at vi holder kontakten, men å la disse komplekse enhetene være på hele tiden kan være en dårlig idé.

Det skriver The Mirror.

De fleste eksperter anbefaler å slå av telefonen minst en gang i uken, men er dette virkelig et alvorlig problem, og kan det gjøre noen merkbar forskjell for mobilenhetens ytelse og levetid?

Her er alt du trenger å vite om å gi smarttelefonen en velfortjent hvile, og om det er lurt å trykke på strømknappen en gang i blant.

Sunnere for batteriet

Dessverre varer ikke batteriene i telefonene våre evig. Prosessen med å lade batteriet og lade det ned kalles en syklus, og hver telefon har et begrenset antall av dem før batteriet forringes, og det kan holde mindre strøm enn før.

Dette er vanligvis et sted mellom 400 og 1600 sykluser.

Når du lar telefonen være på, og selv under lading, brukes en liten mengde strøm for å opprettholde en nettverkstilkobling, noe som sparer batterilevetid.

Du kan imidlertid bremse denne nedbrytningen ved å slå av telefonen når du lader enheten.

Enda bedre, å slå av telefonen når den er koblet til, vil hjelpe telefonen til å lade raskere, da den ikke trenger å opprettholde noen tilkoblinger eller betjene telefonen.

Denne effektive måten å fylle på kan også spare deg for penger på killer strømregninger, spesielt hvis du har flere enheter.

Sunnere for deg

De fleste eksperter er enige om at det å være online hele tiden ikke er bra for din mentale helse, i tillegg til å forårsake problemer med søvn, opprettholde konsentrasjon og belastning på øynene.

Å ha en og annen pause fra varsler, meldinger og andre distraksjoner kan hjelpe deg med å slappe av og være mer til stede, spesielt i virkelige sosiale situasjoner.

Å slå den av en gang i blant vil hjelpe deg med å unngå å bli avhengig av sosiale medier, som har vært knyttet til følelser av utilstrekkelighet, depresjon og isolasjon.

Dette er spesielt viktig om natten, når hjernen din vil prøve å slappe av fra dagens stress. Å bli utsatt for den typen lys som de fleste elektronikk avgir om kvelden og natten, kan alvorlig forstyrre kroppens søvnklokke eller sirkadianrytme, noe som gjør det vanskelig å få avslappende søvn.

Få fart på telefonen og fjern feil

Enhver datamaskin drar nytte av en omstart, noe som hjelper den med å fjerne midlertidige filer og hurtigbufrede data som kan kjøre i bakgrunnen.

Hver gang du slår av telefonen, tømmes RAM-en, dette fungerer akkurat som en datamaskin. Etter å ha vært slått på i lang tid, blir RAM-en din fylt med unødvendige data, noe som får systemet til å bremse og apper til å bli treg og i noen tilfeller mindre stabile.

Mens mange enheter har blitt bedre og mer effektive og administrerer og tømmer dette minnet, er det vanligvis noen data igjen.

Hvis du slår av enheten, frigjør du dette igjen, noe som gjør den klar til å ta på seg den neste store oppgaven uten å være begrenset av allerede tilstoppet minne, det kan også forhindre at systemkrasj går tom for minne eller forårsaker feil.

Selv om omstart av telefonen ikke vil løse, kan alle problemer eliminere alle slags tilkoblings- og systemproblemer, det er derfor folk alltid spør om du har "prøvd å slå den av og på igjen"

Det er mer miljøvennlig

Ved å slå av enheten om natten, kan du sikre at den varer lenger, noe som betyr at du ikke trenger å bruke penger på å erstatte den, du vil bruke mindre strøm for å holde den i gang, og færre telefoner vil bli produsert.

En av de mest kjente årsakene til at strømregningene dine holder seg høye, og hvorfor telefoner batteri og mister mange sykluser, er å holde telefonen ladet mens du sover, hvor den vil fortsette å lade en lading mellom 99 og 100 prosent.

Du kan unngå dette ganske enkelt ved å lade telefonen til 100 prosent og slå den av mens du kobler den fra, slik at den om morgenen, akkurat som deg, vil være frisk og klar for dagen fremover.