Advarer brukere om en oransje prikk på iPhone

16/08/2023 13:30

Emma

Teknologi
Foto: Tiktok
Foto: Tiktok
En TikTok-bruker advarer om oransje prikk på iPhone.

TikTok-brukeren @mrjamienyland har sendt følgerne sine i panikk ved å dele en video der han advarer om å «søke hjelp» hvis de ser en oransje prikk øverst på iPhone-skjermen.

Selv om advarselen kan høres litt dramatisk ut, er det absolutt verdt å undersøke - eller nekte - spesielt hvis du vurderer å skaffe deg den nye iPhone 15, skriver LADbible.

Den oransje prikken forventes å fortsette i neste versjon av iOS.

"Hvis du ser denne oransje prikken på telefonen din, søk hjelp veldig raskt", skriver @mrjamienyland i bildeteksten til TikTok-videoen.

"Hvis du ser en oransje prikk (som denne øverst) på iPhone, betyr det at noen lytter til deg. Det har vært over nyhetene, og faktisk er den oransje prikken en advarsel fra Apple om at noen bruker mikrofonen din uten din tillatelse."

"Hvis du ikke har noen apper åpne og prikken fortsatt er der, spionerer noen på telefonen din og lytter til samtalene dine. Så hvis du ser denne oransje prikken, må du slå av telefonen umiddelbart og søke hjelp."

En person svarte: «Jeg begynner virkelig å bli redd nå», mens en annen la til: «Jeg er så redd», og en tredje skrev: «HVA?!?.» Imidlertid påpekte mange av hans følgere korrekt at prikken ikke nødvendigvis betyr at noen lytter inn, det indikerer bare at en av telefonens apper bruker mikrofonen.

"Det betyr bare at mikrofonen din er aktiv, ikke at noen lytter," svarte en TikTok-bruker.

"Det betyr bare at mikrofonen er i bruk," sa en annen, mens en tredje skrev: "Det betyr ikke at noen lytter til deg, det betyr at en app bruker mikrofonen din eller har brukt den nylig."

Disse ser ut til å stemme, da Apple skriver følgende på sine nettsider:

– En oransje indikator betyr at mikrofonen brukes av en annen app på iPhone. Denne indikatoren vises som en oransje firkant hvis alternativet Ikke-fargedifferensiering er aktivert. For å aktivere Differensiere uten farge, gå til Innstillinger > tilgjengelighet > Skjerm &; Tekststørrelse.

Du har kanskje også lagt merke til en liten grønn prikk som dukker opp i øvre høyre hjørne av skjermen.

"En grønn indikator betyr at enten kameraet eller både kameraet og mikrofonen blir brukt av en app på iPhone," ifølge Apples nettsted.