Advarsel til millioner av Chrome-brukere: Du må handle nå

05/12/2022

Emma Sletta

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du bruker Google Chrome, bør du lese dette.

Teknologigiganten har vurdert feilen som høy og ruller nå ut en løsning. Google sier ikke noe om de nøyaktige detaljene i sikkerhetsfeilen før nok personer har installert den siste oppdateringen.

Dette er ganske rutinemessig, da deling av for mye informasjon om det kan gi hackere en sjanse til å dra nytte av det.

"Tilgang til feildetaljer og lenker kan være begrenset til et flertall av brukerne er oppdatert med en løsning," sa Google.

"Vi vil også beholde begrensninger hvis feilen blir funnet i et tredjepartsbibliotek som andre prosjekter på samme måte er avhengige av, men som ennå ikke er løst," legger de til.

Den eneste detaljen Google har gitt er at den gjelder "Type forvirring i V8". Det skriver The Sun.

Eksperter fra Sophos sier at V8 har noe å gjøre med Googles JavaScript-delsystem, programmeringsspråket som brukes til å vise nettsider når du ser på dem.

V8 er ansvarlig for å kompilere og kjøre alle JavaScript-programmer som er innebygd i alle nettsider du besøker.

Men feilen som har blitt avslørt, kan tilsynelatende brukes til å manipulere koder for å lure programmer til å gjøre dårlige ting som er sendt utenfra.

Den beste måten å holde seg trygg på er å holde all programvare du bruker oppdatert, inkludert Chrome.

Automatiske oppdateringer skal være slått på, men du kan se etter nye utgivelser og laste dem ned umiddelbart hvis du foretrekker det.

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.