Apple går til krig mot dick pics

10/06/2023 17:30

Emma Sletta

Teknologi
Foto: Apple
Foto: Apple
Med den kommende store oppdateringen fra Apple vil teknologigiganten advare deg hvis du mottar "sensitive" bilder eller videoer.

De færreste setter pris på å få uoppfordrede bilder av andres kjønnsorganer.

Og hvis du tilhører den kategorien, og du eier en iPhone som er nyere enn iPhone 8, iPhone 8 Plus eller iPhone X, så er det gode nyheter.

Med Apples kommende systemoppdatering, som går under navnet IOS 17, går teknologigiganten nå et skritt videre i kampen mot blant annet dick-pics med sitt konsept «Sensitive Content Warning».

Selv om de ennå ikke har forklart hvordan det teknisk fungerer, kan Apple-enheter advare om upassende innhold i fremtiden ved å gjøre "sensitive bilder eller videoer" uskarpe før de vises.

Teknologigiganten utvider også konseptet «Kommunikasjonssikkerhet», som er laget for å beskytte barn.

Tidligere var fokuset først og fremst på AirDrop, telefonklistremerker og FaceTime-meldinger, men sikkerhetsinnstillingene vil nå også inkludere bilder og video.

Enklere å dele innhold
Mens Apple gjør det de kan for å beskytte brukerne sine, har det også gjort det enklere å dele filer.

Med det nye konseptet 'NameDrop', som minner om en digital knyttnevehilsen, er alt du trenger å gjøre å plukke opp telefonene for å dele kontaktinformasjon.

Metoden gjelder også hvis du vil starte deres 'Shareplay', hvor du kan streame musikk, se en film eller spille det samme spillet nær hverandre, men på separate enheter.