Bilgigant med store nyheter

25/11/2022 10:02

Emma

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mercedes-Benz lanserer en ny, stor satsing som ikke har vært sett før.

Det er ikke bare Tesla som produserer mange elbiler – langt ifra. I løpet av det siste året har den tyske bilgiganten Mercedes-Benz lansert den ene EQ-modellen etter den andre, selv i et tempo som få, om noen, har klart å følge.

Elbiler har mye ny teknologi, som derfor også gir mange nye muligheter. I nær fremtid kan du kjøpe ekstra ting til elbilen, selv om du har forlatt forhandleren med den ellers ferdige bilen.

Mercedes satser på noe helt nytt, som mest av alt ligner på å kjøpe ekstra innhold til et spill på Playstation-butikken.

Bilprodusenten er på vei med en abonnementsløsning der du for nettosummen på 1.200 kroner i året - tilsvarende 8.600 kroner - kan låse opp flere hestekrefter og dermed raskere akselerasjon for bilen din.

Så hvis du kjører rundt i en Mercedes i USA og eier en EQE- eller EQS-modell og synes det er litt tregt å få bilen opp i fart, så kan du snart løse det problemet hvis du vil betale $ 1,200.

Siden dette er et abonnement, vil hestekreftene også forsvinne igjen, hvis du velger å ikke forlenge abonnementet.

Dette er ifølge det amerikanske næringslivsmediet Bloomberg ifølge Berlingske.

Her vises det til Mercedes' amerikanske nettside, der et alternativ kalt "Acceleration Increase" har dukket opp.

"KOMMER SNART – Få fart på kraftigere, øk dreiemomentet og maksimer ytelsen til din Mercedes-EQ," står det på abonnementssiden.

Mercedes-Benz selv viser også noen eksempler på den virkelige forskjellen med EQE og EQS sedan-modellene.

Hvis du kjøper en EQE 350 4MATIC, vil $ 1,200 i året få den til å gå fra null til i underkant av 100 kilometer i timen på 5.1 sekunder i stedet for 6.0 sekunder.

Og kjøper du en EQS 450 4MATIC, kan akselerasjon fra null til i underkant av 100 km/t med en runde «Acceleration Increase» gjøres på 4,5 sekunder i stedet for 5,3 sekunder.

Så det er i underkant av 1 sekund raskere at du kan forvente å treffe 100 km/t hvis du kjøper abonnementet. Det er foreløpig ikke varslet om den nye abonnementsløsningen kun vil gjelde biler i det amerikanske markedet.