Er du også lei av spam-anrop? Skjult-funksjonen på iPhone holder dem borte

17/01/2024 21:00

Emma

Teknologi
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Ja, det er faktisk en innstilling for å forhindre det!

Fra irriterende telefonselgere til risikable telefonsvindel, har vi sannsynligvis alle mottatt vår rettferdige andel av uønskede samtaler i vår tid.

Og siden uønskede telefonsamtaler ser ut til å bli mer og mer vanlige (og la oss innse det, stadig mer irriterende), kan dette smarte trikset du finner i innstillingene dine være en veldig god innsats.

Det er verdt å merke seg før vi begynner at denne iOS-funksjonen kansellerer samtaler fra alle ukjente numre. Så du må huske på at med dette alternativet aktivert, vil ethvert nummer som ikke er i kontaktlisten din bli avvist, selv om det har en innringer-ID.

I stedet blir ukjente innringere sendt til telefonsvarer og vises på den nyeste listen din. Så hvis et familiemedlem med et nytt telefonnummer trenger å kontakte deg, kan du fortsatt finne informasjonen deres hvis du trenger det.

Smart funksjon tillater noen samtaler

iPhone-brukere vil også sette pris på at funksjonen noen ganger tillater ukjente innringere hvis nummeret deres er knyttet til et nylig utgående anrop, eller hvis det er et nummer fra en e-post eller tekstmelding funnet av Siri Suggestions.

Igjen, dette kan være nyttig hvis noen du bryr deg om eller noen du kjenner, virkelig prøver å nå deg i stedet for en vedvarende salgsforhandler du helst ikke vil høre fra.

Med denne lille advarselen i tankene, hvis du er lei av de mystiske "Ukjent nummer" -anropene som dukker opp på iPhone, følger du disse tre trinnene for å kvele spammerne.

Slik blokkerer du ukjente anrop på iPhone
1. Gå til Innstillinger > telefon

Åpne Innstillinger og trykk på Telefon.

2. Trykk på Ignorer anrop fra ukjente

Rull ned og trykk på Ignorer anrop fra ukjente.

3. For noen operatører: Slå på Ignorer søppelanrop

Noen operatører har en liste over numre som er identifisert som potensiell spam eller svindel. Hvis operatøren din har denne funksjonen, vil den også vises under Telefon-delen av Innstillinger.

Og det er alt du trenger å gjøre - så nå vet du hvordan du slår av spammere på iPhone.

Skulle du noen gang ønske å reversere dette av en eller annen grunn, kan du alltid gå tilbake og justere innstillingene dine.