Google slipper chatbot løs i EU-land: Utfordrer ChatGPT

14/07/2023 23:00

Emma

Teknologi
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Googles chatbot skal kunne høre og snakke tilbake. Burde komme til EU-land torsdag.

For de som har brukt chatboten ChatGPT enten privat eller i jobbsammenheng, vil det snart være et alternativ fra Google.

Teknologigiganten med den berømte søkemotoren slipper løs sin chatbot, Bard, i Brasil og EU-landene.

Google kunngjorde dette torsdag.

Utrullingen ble utsatt

Med en chatbot som ChatGPT kan brukerne skrive inn spørsmål eller gi kommandoer, som boten enten svarer på eller utfører hvis den kan.

Svarene finnes og er forfattet av kunstig intelligens.

Den generelle interessen for potensialet til kunstig intelligens har ikke gått de store teknologigigantene hus hus forbi. Dermed har Microsoft også laget sin egen chatbot, og tidligere har Google gjort sin chatbot, Bard, tilgjengelig i USA og Storbritannia.

Utrullingen i EU ble utsatt på grunn av personvernregler, skriver teknologimediet The Verge.

Torsdagens utrulling inkluderer totalt 40 nye språk, samt en rekke nye funksjoner. En av dem er at skalden ikke bare må jobbe skriftlig, men også lese svarene sine med en kunstig stemme.

I tillegg skal brukerne kunne gi chatbot bilder og et spesielt svar på det.

Har skapt bekymring

Spredningen av kunstig intelligens som chatbots har skapt både begeistring og bekymring blant fagfolk, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Bekymringene spenner fra risikoen for massespredning av feilinformasjon til automatisering, som kan gjøre yrkesgrupper overflødige, til det faktum at kunstig intelligens i siste instans kan være farlig for menneskeheten.

For eksempel har grunnleggeren av ChatGPT, Sam Altman, selv advart om mulige farer ved teknologien. Advarslene har imidlertid ikke ført til en nedgang i løpet på for eksempel chatbots.

Tesla og Twitter-eier Elon Musk har også advart om farene ved kunstig intelligens, men onsdag avduket han sitt eget kunstige intelligensselskap kalt xAI.