Hullet alle har på telefonen, men få vet om: Her er dens viktige funksjon

29/03/2024 10:00

Sofie

Teknologi
Foto: Wachiwit / Shutterstock.com
Hullet har faktisk en veldig viktig funksjon.

Smarttelefoner har blitt en uunnværlig del av hverdagen vår, og takket være teknologiske fremskritt forbedres kommunikasjonen vår kontinuerlig.

På bunnen av telefonen, nær ladeporten – enten det er en USB-C, micro USB eller en Lightning-kontakt – vil du ofte legge merke til et lite hull.

Dette lille, men ekstremt viktige hullet som mange ikke legger merke til, er faktisk mikrofonene som er elegant innebygd i designet på telefonen. Oversett av mange brukere, er disse mikrofonene avgjørende for å sikre at lyden i kommunikasjonen vår er klar og støyfri.

Det lille hullet er spesielt for en sekundær mikrofon, som brukes til å redusere bakgrunnsstøy under samtaler.

Det fascinerende med denne støykanselleringsteknologien er at den legger til støy for å kansellere den eksisterende bakgrunnsstøyen, noe som gjør lyden klarere for personen du snakker med.

Forvirring kan lett oppstå med SIM-kortskuffen, som også er plassert på bunnen av mange telefonmodeller. Det kan være vanskelig å skille mellom hullet for SIM-kortskuffen og sekundærmikrofonen, noe som kan føre til forvirring.

I tillegg til mikrofonen nederst, har mange avanserte smarttelefoner også en mikrofon plassert nær kameraet på baksiden. Dette hullet, som finnes på modeller som iPhone, brukes spesielt under videoopptak. Det bidrar til å forbedre lydkvaliteten ved å bruke teknikker som lydzoom eller omnidireksjonelt lydopptak.

Å ha flere mikrofoner i en smarttelefon er ikke bare en teknisk skryt; det er nødvendig å forbedre kvaliteten på samtalene våre, stemmegjenkjenning for assistentprogramvare og lydkvaliteten på videoopptakene våre. 

Disse små, ofte oversett hullene spiller en viktig rolle i å levere høykvalitets lydkommunikasjon og opptak som oppfyller kravene i den digitale tidsalderen.

Kilde:  xatakamovil.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.